Στο νέο επεισόδιο του κύματος νοσταλγίας που χτύπησε πρόσφατα τον ηλεκτρικό μας κόσμο, το πρώιμο gaming των παιδικών μας χρόνων εισβάλει από το παράθυρο στο Ίντερνετ!

Χάρη σε έναν πανεύκολο στη χρήση emulator αλλά και τα δαιμόνια φυσικά μυαλά της Internet Archive, μπορούμε πλέον να τρέχουμε παλιά προγράμματα και περίφημες εφαρμογές στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούμε.

Η online εκδοχή του Javascript MESS Project (αδελφάκι του πασίγνωστου simulator για arcade games MAME) προσφέρει πλέον τη δυνατότητα να παίζουμε παιχνίδια παλιότερων δεκαετιών κατευθείαν στον browser μας, αλλά και να τρέχουμε προγράμματα και εφαρμογές που είναι σήμερα απαρχαιωμένες.

Και για να γίνει το πράγμα ακόμα φιλικότερο στον χρήστη, η ομάδα της Archive ανέβασε και το Historical Software Collection, όπου μπορούμε να βρούμε -και να δοκιμάσουμε, αλίμονο!- την πλήρη λίστα με τις κλασικές εφαρμογές!

Κάντε λοιπόν ένα ταξίδι στις ηλεκτρονικές σας αναμνήσεις με games όπως το Pac-Μan, το ET, αλλά και μια χούφτα παιχνιδιών της Atari.