Μια πρωτοποριακή συσκευή υπόσχεται να χαρίσει σε ένα iPad, ιδιαίτερα εξελιγμένες δυνατότητες.

Ονομάζεται Structure Sensor και προσαρμόζεται πάνω στο tablet, επιτρέποντας στο χρήστη να πάρει τρισδιάστατες σαρώσεις αντικειμένων, να παίξει παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας αλλά και να φτιάξει ένα εύχρηστο ψηφιακό μοντέλο δωματίου!

Η συσκευή διαθέτει τρισδιάστατους αισθητήρες και προσαρμόζεται στο iPad με τη βοήθεια μιας ειδικής θήκης. Υπέρυθρα λέιζερ επιτρέπουν τη λήψη χωρίς την ύπαρξη φωτός. Η ακτίνα σάρωσης ξεκινά από τα 40 εκατοστά και εκτείνεται μέχρι τα 3,5 μέτρα, ώστε να μπορεί να σκανάρει από μικρά αντικείμενα μέχρι ένα ολόκληρο δωμάτιο!

Η συσκευή θα συνδυάζεται με αρκετές εφαρμογές demo, με την εταιρεία πίσω από τη δημιουργία της, να επιθυμεί την ανάπτυξη διαφόρων apps από προγραμματιστές.

Οι παρεχόμενες ωστόσο είναι από μόνες τους εντυπωσιακές, επιτρέποντας: σκανάρισμα και εξαγωγή σε CAD ή για εκτύπωση, δημιουργία τρισδιάστατης αναπαράσταση του χώρου σε πραγματικό χρόνο και επίδειξη δύο παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας. Στο ένα παιχνίδι, ένα εικονικό ζώο αλληλεπιδρά με τα έπιπλα του χρήστη!

Εάν και η ομάδα ανάπτυξης φαίνεται να προορίζει τη συσκευή για σύνδεση με iPad, οι χρήστες συσκευών Android και άλλων λειτουργικών δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Οδηγοί κυκλοφορούν για Windows, Android, OS X και Linux και η σύνδεση είναι εφικτή εάν βρούμε το σωστό καλώδιο.

Η εταιρεία πίσω από το Structure Sensor προσπάθησε να συγκεντρώσει κεφάλαια μέσω του Kickstarter για την παραγωγή της συσκευής και μέσα στις πρώτες ώρες το απαραίτητο ποσό είχε μαζευτεί! Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται για το Φεβρουάριο του 2014.