Η ιδέα ότι η Nintendo θα πρέπει να δημιουργήσει μια σειρά παιχνιδιών συμβατών για το iOS υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν ακόμη και σήμερα με κάτι τέτοιο αλλά οι περισσότεροι και μαζί με αυτούς και εμείς το θεωρούμε σχεδόν αυτονόητο.

Πρόσφατα ο John Gruber παρομοίασε την κατάσταση που επικρατεί στην εταιρεία με αυτή στην BlackBerry, που κάποτε κυριαρχούσε στον χώρο των κινητών συσκευών αλλά σήμερα πραγματικά αγωνιά μιας και η αγορά και οι ανάγκες άλλαξαν χωρίς η εταιρεία να το αντιληφθεί έγκαιρα και να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης χρησιμοποιεί και ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το iTunes στα Windows, μιας και πιστεύει πως η είσοδος της Apple στο λογισμικό αυτό ήταν μια πανέξυπνη κίνηση που έφερε πολλά χρήματα στην εταιρεία και η Nintendo θα πρέπει να το αναγνωρίσει αυτό και να παραδειγματιστεί από μια τέτοια κίνηση.

Σε σημερινό άρθρο του ο Daring Fireball πάει ένα βήμα παραπέρα και προτείνει μια σειρά ενεργειών που θα πρέπει να κάνει η Nintendo για την είσοδο της στις iOS συσκευές.

Πιστεύει πως η Nintendo θα πρέπει να δημιουργήσει 2 δυνατούς τίτλους για το iPhone αλλά θα ήταν πολύ καλύτερα αν τα παιχνίδια αυτά θα ήταν universal επιτρέποντας και την χρήση τους από το iPad. Τα παιχνίδια δεν θα πρέπει να είναι κάποιος παλαιότερος τίτλος αλλά ένας ολοκαίνουργιος βασισμένος και με βάση την αρχιτεκτονική την οθόνη αφής αλλά και το accelerometer του iPhone/iPad. Αναφέρει πως ένα Mario Kart Touch για παράδειγμα θα ήταν μια ιδανική επιλογή που θα είχε τεράστια επιτυχία. Είναι μάλιστα τόσο σίγουρος πως ο κόσμος θα αγκάλιαζε μια τέτοια κίνηση που χαρακτηριστικά αναφέρει πως ακόμη και το παιχνίδι είχε 14.99 δολάρια ή ακόμη και 19.99 δολάρια θα το αγόραζε.

Είναι καιρός πλέον η Nintendo να ακούσει όλα αυτά που εδώ και καιρό ειδικοί, αναλυτές αλλά και ο απλό κόσμος και fan των παιχνιδιών της ζητάει και να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες επιταγές του mobile gaming.

Πηγή: greekapplenews.gr