Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters αλλά και άλλων έγκυρων site, η Microsoft επρόκειτο να κυκλοφορήσει μια σειρά παιχνιδιών για το iOS και άλλες πλατφόρμες μέχρι το τέλος του έτους μετά από συμφωνία που σύναψε με την γιαπωνέζικη εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών για smartphones, Klab Inc.

Μάλιστα, το «Age of Empires», το γνωστό παιχνίδι στρατηγικής φημολογείται ότι θα είναι το πρώτο από αυτά τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν και θα διατεθεί δωρεάν σε smartphones μέχρι το τέλος του 2013 και με αφορμή αυτή την είδηση πολλοί έσπευσαν να υποθέσουν πως η Microsoft θα έφερνε και τίτλους του Xbox στο iOS και στο Android.

Σήμερα όμως ο Microsoft Game Studios υπεύθυνος, Phil Spencer, στο λογαριασμό του στο Twitter ήταν κατηγορηματικός διαψεύδοντας τις φήμες για τους τίτλους του Xbox και θεωρώντας τα παραπάνω δημοσιεύματα ένα λάθος στην μετάφραση που έγινε από τα εν λόγω sites.

Η Microsoft δεν είναι η μόνη εταιρεία που αρνείται να μεταφέρει τίτλους της κονσόλας της στα smartphones και τα tablets μιας και την ίδια πολιτική ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια και η Nintendo.

Πηγή: greekapplenews.gr