Η BMW ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες πως όλα τα νέα μοντέλα που θα παραχθούν από το 2014 και μετά θα έχουν ενσωματωμένη την iDrive 4.2 διεπαφή, κάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο διαθέσιμη την επιλογή Siri «Eyes Free», που θα επιτρέπει την σύνδεση του iPhone σας με το αυτοκίνητο και την χρήση της Siri υπηρεσίας χωρίς να πάρετε καθόλου τα χέρια σας από το τιμόνι.

Η διεπαφή iDrive που υπάρχει ήδη εγκατεστημένη μοντέλα προσφέρει φωνητικές εντολές με το πάτημα ενός κουμπιού στο τιμόνι του αυτοκινήτου αλλά στα νέα μοντέλα η Siri υπόσχεται να αναλάβει δράση και να αντικαταστήσει αυτό.

Η αναβάθμιση του iDrive δεν θα έρθει μόνο για την Apple και την υπηρεσία της Siri αλλά όπως ανακοίνωσε η BMW και για το SVoice της Samsung.

Tέλος τα νέα μοντέλα θα αναγνωρίζουν και το iPod Accessory Protocol (iAP) και έτσι δεν θα είναι απαραίτητη η χρήση USB θύρας για να ενώσει ο οδηγός το iPhone ή το iPod του και να περιηγηθεί στην λίστα με τα τραγούδια του και τις μουσικές του επιλογές μιας και το συγκεκριμένο πρωτόκολλο λειτουργεί άριστα μέσω Bluetooth.

Πηγή: greekapplenews.gr