Στο εσωτερικό των διαστημοπλοίων της NASA

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα Discovery, Endeavour και Atlantis


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
8:05
05/04/2013
Στο εσωτερικό των διαστημοπλοίων της NASA
4
loading

Το cockpit ενός διαστημοπλοίου της NASA προκαλεί δέος με τα εκατοντάδες κουμπιά και τους δεκάδες πίνακες ελέγχου στο εσωτερικό του.

Πρόκειται για τις φωτογραφίες του Discovery, του Endeavour και του Atlantis, τις οποίες τράβηξε ο φωτογράφος Ben Cooper και τις έδωσε στη δημοσιότητα η Διαστημική Υπηρεσία.

Τα τρία αεροσκάφη έχουν αποσυρθεί από το 2011 και χρησιμοποιούνται πλέον μόνο σε εκθέσεις. Μαζί με άλλα δύο διαστημόπλοια, τα Discovery, Endeavour και Atlantis συμμετείχαν σε κοινό πρόγραμμα της Διαστημικής Υπηρεσίας που ξεκίνησε το 1981. Ουσιαστικά στις 135 αποστολές τους βοήθησαν στη συναρμολόγηση του Διεθνούς Διαστημικού σταθμού (ISS).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar King Lee

  Στο σαλόνι των οδηγών δεν έχει καθίσματα μπάκετ, ηχοσύστημα, οθόνες αφής και άλλα καλούδια... έχει πολλά κουμπάκια ενώ θα μπορούσαν να βάλουν μια τατσσκριν... Χάλια μάυρα... μου φαίνεται οτι πέφτει πολύ μασαμπούκα στη νάσα και δουλεύουν τον κόσμο για το κόστος των αποστολών

 2. avatar Defender

  καλά εκεί στην ΝΑΣΑ μια κάμερα υψηλής ανάλυσης δεν έχουν? με τι τράβηξαν το βίντεο? με ποτιστήρι?

 3. avatar traxanoplagias

  Ήταν οι εποχές που έκοβαν τα δολάρια με \"με το τσουβάλι\"....

 4. avatar PREDATOR

  και εν έτη δεκαετίας του 1970 - 1980 ...πόσο μάλλον η κάθε αποστολή που κόστιζε πάνω από 200 εκατομμύρια... (σε σημερινή αντιστοίχιση πάνω από 600 )

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει