Μετά την ανακοίνωση της Google για διακοπή της λειτουργίας του YouTube, ο κολοσσός της αναζήτησης, συνεχίζει στο πνεύμα της πρωταπριλιάς, παρουσιάζοντας μας τρεις νέες λειτουργίες, που θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει, τουλάχιστον υπερβολικές.

Αρχικά, έχουμε την ανακοίνωση της υπηρεσίας Google Nose Beta, για την αναζήτηση οσμών μέσω Internet. Η Google υποστηρίζει πως χρησιμοποιώντας καινούριες αλλά και υπάρχουσες τεχνολογίες, κατάφερε να προσφέρει μία νέα εμπειρία για τους χρήστες της, δημιουργώντας μία νέα βάση δεδομένων οσμών.

Στη συνέχεια, παρουσίασε μία ακόμα «παράξενη» υπηρεσία, με το όνομα Google Treasure Map, μία επιπλέον λειτουργία για το Google Maps, που παρέχει στους χρήστες πληροφορίες και οδηγίες για το πως να ανακαλύψουν χαμένους θησαυρούς.

Η φαντασία των υπαλλήλων της Google όμως δεν τελειώνει εκεί. Σύμφωνα με τη δημοφιλή ιστοσελίδα, και μόνο για σήμερα, αλλάζει το χρώμα του Gmail σε μπλε. Πρόκειται για μία αναβάθμιση του γνωστού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρίας, που χρειάστηκε 6 χρόνια για να τελειοποιηθεί, όπως δηλώνει η Dana Popliger, αρχισχεδιάστρια του πρότζεκτ.