Η Google αναβάθμισε την γνωστή εφαρμογή του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου για την πλατφόρμα του Android, παρουσιάζοντας μερικές μικρές αλλαγές, αλλά και ένα πολύ χρήσιμο νέο χαρακτηριστικό.

Οι χρήστες πλέον θα είναι σε θέση να διαχειρίζονται τα νέα emails τους μέσω της μπάρας ειδοποιήσεων του λειτουργικού συστήματος. Θα εμφανίζονται επιλογές για απάντηση, αποθήκευση ή διαγραφή των emails τους, αναλόγως των επιλογών του χρήστη.

Η συγκεκριμένη λειτουργία δε θα φανεί πολύ χρήσιμη σε χρήστες που λαμβάνουν πολλά μηνύματα, αφού μόνο το τελευταίο email που λαμβάνεται έχει τη δυνατότητα εμφάνισης στο dropdown μενού, χωρίς όμως να απαιτείται η είσοδος στην εφαρμογή.

Η Google επίσης πρόσθεσε ταχύτερη αναζήτηση, είτε εκτός είτε εντός σύνδεσης, ενώ διόρθωσε και μερικά προβλήματα στον κώδικα της εφαρμογής. Η νέα έκδοση του Gmail είναι διαθέσιμη στο Google Play.

Οι νέες λειτουργίες είναι συμβατές με συσκευές που διαθέτουν την έκδοση 4.1 Jelly Bean, ενώ για κατόχους των εκδόσεων Android 2.2 και πάνω, οι αλλαγές συνοψίζονται σε βελτίωση των επιδόσεων της εφαρμογής.