Να μετατραπεί στην κορυφαία ταξιδιωτική υπερ- εφαρμογή φιλοδοξεί το Google Maps μέσα από τις ανανεώσεις στις εφαρμογές της, τόσο για τα smartphone και τα tablet, όσο και για τους σταθερούς υπολογιστές.

Η νέα δυνατότητα που δίνει στο χρήστη από εδώ και πέρα η εφαρμογή είναι το ότι, πλέον, θα μπορεί μέσω αυτής να αναζητά τόσο ξενοδοχεία, όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους όπως wi-fi, σπα, γυμναστήριο κ.α. Επιπλέον, ανάμεσα σε αυτά θα διαχωρίζονται ποια θα είναι φιλικά προς τα κατοικιδία ή θα προσφέρουν δυνατότητα πρωινού.

Η λειτουργία της εφαρμογής θα διαφέρει από τον σταθερό υπολογιστή στα κινητά. Η διαφοροποίηση έγκειται στο ότι στην πρώτη περίπτωση ο χρήστης θα πρέπει να επιλέγει την επιλογή «περισσότερες επιλογές», έτσι ώστε να εμφανίζονται τα επιπλέον στοιχεία για τα οποία ενδιαφέρεται.

Στη δεύτερη περίπτωση, αυτή των κινητών, ο χρήστης θα πρέπει να πληκτρολογεί το keyword που τον ενδιαφέρει δίπλα στον εκάστοτε προορισμό, όπως για παράδειγμα «New York pet friendly», έτσι ώστε να του εμφανίζονται τα αντίστοιχα αποτελέσματα.