Η Sony έκανε αισθητή την παρουσία της στην CES 2013, αφού κατάφερε να μας παρουσιάσει μία μεγάλη γκάμα νέων προϊόντων, που περιλαμβάνουν τηλεοράσεις με ανάλυση 4Κ, μία τεχνολογία για το πώς σκοπεύει να προμηθεύσει τα σπίτια των καταναλωτών με υλικό 4Κ και φυσικά το νέο Xperia Z.

Το νέο smartphone της Sony, ακολουθεί την μόδα των phablets και θα είναι εξοπλισμένο με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm SnapDragon S4 Pro με χρονισμό στα 1.5GHz, οθόνη 5 ιντσών τεχνολογίας Mobile Bravia Engine 2 και ανάλυσης 1920×1080, 2GB μνήμης RAM, 16GB αποθηκευτικό χώρο με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD, κάμερα 13 megapixel και λειτουργικό σύστημα Android 4.1 Jelly Bean. Επίσης η νέα συσκευή είναι αδιάβροχη και προστατεύεται από τη σκόνη.

Επίσης, ο ιαπωνικός κολοσσός, μάς παρουσίασε τα σχέδια του για το μέλλον στα συστήματα οικιακής διασκέδασης, με τις νέες τηλεοράσεις ανάλυσης 4Κ.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την τηλεόραση 84 ιντσών και 4Κ ποιότητα εικόνας, που σίγουρα τράβηξε τα βλέμματα του κοινού, αλλά έχει μία, μάλλον απαγορευτική τιμή, αφού τα 25.000 δολάρια δε μπορούμε να πούμε πως δελεάζουν το μέσο καταναλωτή.

Τέλος, σε μία προσπάθεια της να προλάβει τα γεγονότα, μάς κοινοποίησε τα σχέδια της για μία υπηρεσία διανομής οπτικοακουστικού υλικού ανάλυσης 4Κ στα σπίτια των καταναλωτών.

Μάλιστα, αυτό το καλοκαίρι είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει και κάποιους δίσκους Blu-ray που αν και θα διατηρήσουν την ανάλυση στο γνωστό 1080p, θα έχουν καλύτερη απόδοση από αυτούς που γνωρίζουμε σήμερα, σύμφωνα πάντα με τη Sony.