Μαζί με την Samsung φαίνεται πως και η LG εργάζεται πυρετωδώς για την κατασκευή κινητών σκευών με Full HD οθόνη στα 1080p. Η Samsung κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσει μια τέτοια οθόνη στη νέα συσκευή της πετυχημένης σειράς Galaxy S, σύμφωνα με παλαιότερες φήμες της MK News, ενώ νέες φήμες θέλουν την LG να κυκλοφορεί ένα καινούριο τηλέφωνο με κωδική ονομασία LG-F240 μέσα στο 2013.

Το LG-F240 θα περιλαμβάνει έναν επεξεργαστή στα 1.5GHz που πολλοί πιστεύουν ότι θα βασίζεται στον τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm SnapDragon S4 Pro που χρησιμοποίησε η εταιρία στα Nexus 4 και Optimus G. Η Samsung όπως φαίνεται κινείται προς μια συσκευή της σειράς Galaxy S που πολλοί περιμένουν να δουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο παγκόσμιο συνέδριο κινητών συσκευών «MWC» που θα διεξαχθεί στην Βαρκελώνη.

Η συγκεκριμένη οθόνη, στις 5 ίντσες με ανάλυση 1920×1080 και πυκνότητα εικονοστοιχείων στα 400ppi είχε παρουσιαστεί από την LG στα τέλη Ιουλίου. Η HTC άνοιξε το δρόμο για την κατασκευή κινητών συσκευών με Full HD ανάλυση οθόνης, καθώς έχει ήδη κυκλοφορήσει το 1080p Butterfly J στην Ιαπωνία, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Αμερική με το όνομα Droid DNA και στην Ευρώπη ως HTC Deluxe.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει, είναι αν μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα για το μέλλον των κινητών ή είναι απλά ένα άνευ λόγου, «κυνήγι» των pixels. Τα 1920×1080 pixels σε μία οθόνη 5 ιντσών είναι κατά πολύ περισσότερα από αυτά που το ανθρώπινο μάτι μπορεί να αντιληφθεί και να επεξεργαστεί.

Μένει να δούμε από κοντά αυτές τις συσκευές και να κρίνουμε αν όντως η εξέλιξη των οθονών συμβάλλει ουσιαστικά στην εξέλιξη των κινητών συσκευών.