Αυξημένα τα κέρδη της Asus για το Q3

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η κυκλοφορία του Nexus 7


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
5:01
31/10/2012
Αυξημένα τα κέρδη της Asus για το Q3
loading

Θετικά έληξε το τρίτο τρίμηνο του 2012 για την Asus. Η Ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής υπολογιστών και tablets ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου σημείωσε έσοδα ύψους 3.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά κέρδη 230 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 9% και τα καθαρά κέρδη της εμφανίζονται αυξημένα κατά 43%. Σημαντική αύξηση παρουσίασε η εταιρεία και από το δεύτερο τρίμηνο του 2012, με ποσοστά 18% και 39% αντίστοιχα.

Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές όπως η HP και η Dell, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εδραιωθούν στην αγορά των tablets, η Asus φαίνεται πως τα πάει αρκετά καλά. Ενώ οι πωλήσεις των netbook της όσο πάνε και μικραίνουν, φέτος παρατηρείται σημαντική αύξηση στις πωλήσεις tablet. Συγκεκριμένα η εταιρεία το δεύτερο τρίμηνο του έτους πούλησε 800.000 συσκευές, ενώ το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 2.3 εκατομμύρια.

Χωρίς η ανακοίνωση της Asus να αναφέρει κάτι τέτοιο είναι σχεδόν σίγουρο πως ο αριθμός των πωλήσεων της οφείλεται κυρίως στο Nexus 7, την συσκευή που κατασκεύασε και κυκλοφόρησε μαζί με την Google.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει