Ένας φοιτητής του MIT παρουσίασε μια αρκετά ενδιαφέρουσα θεωρία για το πώς θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε μια πιθανή σύγκρουση αστεροειδή με τον πλανήτη μας. Μπορεί η NASA αλλά και το Hollywood να επιμένουν στην χρήση θεαματικών διαστημικών σκαφών, υπερσύγχρονης τεχνολογίας ακόμα και και πυρηνικών όπλων, ο φοιτητής όμως πρότεινε κάτι εξαιρετικά απλό. Την χρήση όπλων paintball!

Σύμφωνα με την θεωρία του, με την χρήση paintball, σφαιριδίων δηλαδή γεμάτων μπογιά, θα μπορούσαμε στο μέλλον να εκτρέψουμε έναν αστεροειδή που βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τον πλανήτη μας πρωτότυπα και σχετικά ανέξοδα.

Η θεωρία αυτή δεν βασίζεται βέβαια αποκλειστικά στην δύναμη των paintballs, αν και ακόμα και δυο μπάλες θα μπορούσαν να είναι αρκετές για να αλλάξουν ελαφρώς την πορεία ενός μικρού αστεροειδή.

«Βάφοντας» όμως τον αστεροειδή με άσπρο χρώμα, με την εκτόξευση ενός σύννεφου από paintballs, αυτό θα αύξανε την ανακλαστικότητα της επιφάνειας του. Με αυτόν τον τρόπο η πορεία του θα άλλαζε συνεχώς από την πίεση που θα ασκούσαν τα φωτόνια αναπηδώντας στην επιφάνεια του.

Η θεωρία αυτή προέρχεται από τον Sung Wook Paek, ο οποίος και κέρδισε τον διαγωνισμό «Move an Asteroid Technical Paper Competition» με την έρευνα του στο συγκεκριμένο θέμα. Ο διαγωνισμός αυτός χρηματοδοτείται από την Συμβουλευτική Επιτροπή Διαστήματος των Ηνωμένων Εθνών, ενώ και πέρσι o νικητής του διαγωνισμού είχε προτείνει μια εξίσου πρωτότυπη αλλά λιγότερο «επιστημονική» θεωρία: την εκτροπή ενός αστεροειδή με την χρήση σφαιριδίων.