Με ανάρτηση της στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, η Samsung Mobile Greece ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ότι αύριο ξεκινά η αναβάθμιση των συσκευών Samsung Galaxy S3 στο Android 4.1 Jelly Bean.

«Breaking news! Η αναβάθμιση του GALAXY S III σε Android 4.1, Jelly Bean ξεκινά σταδιακά αύριο! Like και Share!» γράφει η εταιρεία, χρησιμοποιώντας μάλιστα μια φωτογραφία ενός χαρούμενου droid.

Αυτό σημαίνει πως ανάλογα με τον πάροχο της συσκευής σας, μπορεί να λάβετε την αναβάθμιση και αύριο το πρωί. Δυστυχώς οι ημερομηνίες των αναβαθμίσεων εξαρτώνται πάντα από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, στην χειρότερη περίπτωση όμως θα λάβετε την αναβάθμιση μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Το Jelly Bean προσφέρει καλύτερες επιδόσεις, ενσωμάτωση του Google Now, νέο σύστημα ειδοποιήσεων καθώς και αναβαθμισμένες εκδόσεις της Samsung. Η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη μέσω του Samsung KIES ή μέσω OTA Update χωρίς να χρειάζεται να συνδέσετε το κινητό σας με υπολογιστή. Η συσκευή σας θα πρέπει να είναι πλήρως φορτισμένη πριν ξεκινήσετε την αναβάθμιση, ή να είναι συνδεδεμένη στον φορτιστή για όλη την διάρκεια της.

Όπως πάντα πριν από κάθε σημαντική αναβάθμιση, είναι απαραίτητο να πάρετε αντίγραφα ασφαλείας των επαφών και των μηνυμάτων σας καθώς και όποιων άλλων δεδομένων θεωρείτε σημαντικά.

Για τις επαφές σας μπορείτε να τις συγχρονίσετε με τον λογαριασμό σας στην Google, ενώ για τα μηνύματα υπάρχουν αρκετά δωρεάν προγράμματα στο Play Store όπως το SMS Backup & Restore.