Από τις αρχές του προηγούμενου μήνα ήδη γνωρίζαμε τα μελλοντικά σχέδια της Nokia για την κυκλοφορία ενός Tablet με Windows 8. O ίδιος ο Stephen Elop μάλιστα σε συνέντευξη του στο ABC News είχε δηλώσει πως θα ήταν ευκαιρία η κυκλοφορία ενός Nokia tablet στην αγορά, κάτι που η εταιρεία του «κοιτούσε πολύ προσεκτικά».

Αυτό επιβεβαιώνουν δυο πατέντες που κατέθεσε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού η φινλανδική εταιρεία και διέρρευσαν σήμερα στο διαδίκτυο. Αποκαλύπτουν την ύπαρξη δυο τουλάχιστον συσκευών, χωρίς να αναφέρουν όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Στον σχεδιασμό τους οι δυο συσκευές θυμίζουν αρκετά τον unibody σχεδιασμό του Nokia N9, ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως θα κυκλοφορήσουν με το λειτουργικό σύστημα Windows 8 ή Windows 8 RT, δεδομένης της συνεργασίας των δυο εταιρειών.

Η συνεργασία αυτή όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει τις πρώτες κινήσεις της Nokia στο χώρο των tablets, αλλά με την κυκλοφορία των πρώτων Windows Phone 8 συσκευών, αναμένεται να δώσει κίνητρο στους προγραμματιστές των Windows Phone να μετατρέψουν τις εφαρμογές τους ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν και στην έκδοση του λειτουργικού για υπολογιστές και tablets.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Nokia μπαίνει στο χώρο των φορητών υπολογιστών. Το 2009 είχε κυκλοφορήσει το Booklet 3D, το πρώτο της netbook το οποίο δεν γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Εάν οι συσκευές αυτές κυκλοφορήσουν φέτος, το πιο πιθανό είναι η εταιρεία να τις παρουσιάσει λίγο πριν τις γιορτές, ενώ δεν αποκλείεται να τις δούμε και μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου η Nokia να «χτυπήσει» την κυκλοφορία του iPad Mini.