Ο λόγος που σταμάτησε η αναβάθμιση των Windows 10

Τα παράπονα από κάποιους χρήστες στη Microsoft και η κίνηση της εταιρείας


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝΕΑ
16:46
08/10/2018
Ο λόγος που σταμάτησε η αναβάθμιση των Windows 10
3
loading

Την προηγούμενη εβδομάδα η Microsoft ανακοίνωσε την επόμενη μεγάλη δωρεάν αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματός της, των Windows 10 October 2018. Όσοι χρήστες έσπευσαν να την «κατεβάσουν» και να την εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους, ήρθαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη.

Η εταιρεία έλαβε κάποια παράπονα χρηστών, οι οποίοι τόνιζαν πως αρχεία τους εξαφανίσθηκαν μόλις η νέα έκδοση εγκαταστάθηκε στον υπολογιστή τους. Έτσι, η εταιρεία πάτησε «pause» στη διαδικασία και συμβούλευσε τους χρήστες που έχουν επηρεασθεί, να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους όσο γίνεται λιγότερο και να ζητήσουν τεχνική υποστήριξη. Επίσης, κάλεσε όσους χρήστες έχουν κάνει download τη νέα έκδοση, με δική τους πρωτοβουλία, να μην την εγκαταστήσουν ακόμη.

Η Microsoft ανέφερε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά χρηστών, πάντως σταμάτησε προσωρινά τη σταδιακή αυτόματη αναβάθμιση εκατομμυρίων υπολογιστών διεθνώς, καθώς ερευνά τις αναφορές των παραπονούμενων χρηστών.

Κάποιος χρήστης σημείωσε ότι μετά την εγκατάσταση των αναβαθμισμένων Windows 10 όλα τα αρχεία στα «έγγραφά» του εξαφανίσθηκαν. Σχεδόν 500 χρήστες, σύμφωνα με το BBC και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων φαίνονταν να έχουν παρόμοια προβλήματα.

Ο αναλυτής, Νικ Μακ Γκουάιρ, της εταιρείας CCS Insight, δήλωσε ότι η όλη υπόθεση μπορεί να πλήξει την αξιοπιστία της Microsoft και ορισμένοι χρήστες μπορεί να εμφανισθούν πλέον απρόθυμοι να κάνουν την τελευταία αναβάθμιση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Κρίκος

    Αυτό το καλό έχει η Apple. 1) Είχε τα updates τσάμπα χρόνια πριν την Microsoft 2) Σε ρωτάει ΑΝ θες να εγκαταστήσεις 3) Είναι πιο καλογραμμένο το λειτουργικό της, βασισμένο στα linux.

  2. avatar ΜπρουμΜπρουμ

    [...]. πάνω από 6 μεγάλες αναβαθμίσεις μέσα στο 2018.. με το ίδιο τρισαθλιο αποτέλεσμα.. ΚΑΙΡΟΣ να σοβαρευτεί επιτέλους η Microsoft διότι μας τα έχει κάνει καρπούζια.. μάλιστα σε μια από αυτές ολοκαίνουργιο σύστημα κατάφερε τελικά να λειτουργήσει μετά από 3 bluescreens κατά την αναβάθμιση.. χωρίς ο χρήστης να μπορεί να κάνει κάτι.. φαντάσου να το έχεις σε Η/Υ τιμολόγησης και να αποφασίσει να την κάνει την ώρα που εκδίδει τιμολόγιο... ???????? Καλή τύχη!!

  3. avatar Αστυνομία Γλώσσας

    Γράφετε πριν τη διόρθωση: \"Η εταιρεία έλαβα κάποια παράπονα χρηστών...\" ΄Μιλάς ως εκπρόσωμος της ετειρείας;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει