Μπορεί κάποια smartphones να προορίζονται αποκλειστικά για gaming, η αλήθεια όμως είναι πως η χρήση της οθόνης αφής για παιχνίδι είναι τουλάχιστον άβολη. Υπάρχουν βέβαια τρόποι να συνδέσετε κάποιο χειριστήριο στο smartphone ή το tablet σας, αλλά και πάλι η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται κάπου ακίνητη αφού δεν θα μπορείτε να κρατάτε και το κινητό και το χειριστήριο στα χέρια σας ενώ παίζετε.

Αυτό ακριβώς σκέφτηκε ο Ryan French και δημιούργησε το GameKlip, μια συσκευή που σας επιτρέπει να συνδέσετε το Android smartphone σας με ένα χειριστήριο PlayStation 3, επιτρέποντάς σας να συνδυάσετε αυτά τα δυο σε μία «ενιαία» συσκευή gaming.

Πρόκειται για μια πρόσθετη βάση από πλαστικό στη μια άκρη της οποίας τοποθετείται το κινητό τηλέφωνο και στην άλλη «κουμπώνει» το χειριστήριο. Τα περισσότερα κινητά βέβαια χρειάζονται μια extra εφαρμογή προκειμένου να αναγνωρίσουν το χειριστήριο, την Sisaxis Controller η οποία προσφέρεται στο Play Store στην τιμή των 1.23 ευρώ. Σύμφωνα με τον French όμως, το Samsung Galaxy 3 που έχει συνδέεται αυτόματα χωρίς να χρειάζεται κάποια εφαρμογή, ούτε καν root.

Μέχρι στιγμής ο Ryan έχει δημιουργήσει πρωτότυπα GameKlips για τα περισσότερα smartphones της σειράς Galaxy και κάποια της HTC αλλά όπως λέει ίσως στο μέλλον να μπορεί να κατασκευάζει clips κατα παραγγελία. Σκοπεύει ακόμα να κατασκευάσει μεγαλύτερες εκδόσεις του GameKlip για tablets καθώς και μια έκδοση για χειριστήρια του Xbox 360.