Ο χωρισμός περνάει από… το Facebook

Οι 9 στους 10 χρήστες παρακολουθούν τους πρώην συντρόφους τους


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑSOCIAL MEDIA
3:50
24/07/2012
Ο χωρισμός περνάει από... το Facebook
2
loading

To 88% των χρηστών του Facebook που χώρισαν μέσα στους προηγούμενους δώδεκα μήνες χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο ώστε να κατασκοπεύουν τους πρώην τους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η μελέτη της Veronika Lukacs, φοιτήτριας στο Western University.

Η Victoria ήθελε να δει κατά πόσον η απόγνωση ενός χωρισμού μπορεί να συσχετιστεί με τη χρήση του Facebook. Τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικά καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των χωρισμένων χρηστών, σε ποσοστό 88% καταφεύγουν στο stalking και σε τεχνικές εξόρυξης δεδομένων προκειμένου να παρακολουθούν τις κινήσεις των πρώην σχέσεών τους.

Το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως στην περίπτωση που τους διαγράψει η πρώην σχέση τους, τότε χρησιμοποιούν το προφίλ ενός κοινού τους φίλου προκειμένου να παρακολουθούν τις κινήσεις τους. Άλλοι παραδέχονται πως, γνωρίζοντας τον κωδικό, μπαίνουν στο προφίλ των πρώην τους και ψάχνουν τα μηνύματα τους για να βρουν πληροφορίες για τυχόν νέες σχέσεις ή φλερτ.

Σύμφωνα με τη Victoria όλα αυτά μπορούν να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για την ψυχολογία τους αφού όσο περισσότερο κατασκοπεύουν, τόσο αυξάνονται τα επίπεδα στρες στον οργανισμό τους.

Τέλος, σχεδόν το 75% έχουν προσπαθήσει να βρουν πληροφορίες για τη νέα σχέση των πρώην τους μέσω του προφίλ τους στο Facebook ενώ το 64% παραδέχτηκαν πως μετά τον χωρισμό διάβαζαν τα μηνύματά τους στο κοινωνικό δίκτυο προκειμένου να εντοπίσουν τους λόγους που οδήγησαν στο χωρισμό. Αξιοσημείωτο είναι πως το 48% των χωρισμένων παραμένουν φίλοι με τους πρώην τους, έστω και μέσω Facebook.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar kiekeboe

    και μετά βλέπεις νεαρά παιδιά που δακρύσανε , που ερωτευτήκανε πραγματικά , που εσυ κορίτσι μου αμα τους έδινες λίγη σημασία έστω ,νιώθανε οτι πήγανε στο παράδεισο ..........ονειρο τους βραδυνο ενα γλυκο σου φιλί στο στόμα τους ......θα σε τιμάγανε θα σε αγαπάγανε θα σε φιλάγανε απο κορφή μέχρι τα νύχια κορίτσι μου .........δυστυχώς ο θεός ο πανμέγιστος τους ατύχησε να νε φτωχοί άσχημοι ανάπηροι άρρωστοι ..........αγάπα εσυ κορίτσι μου λοιπόν τον μπασκετμπολίστα και τον καλοπερασάκια γιο εφοπλιστη που έφτιαξε με συνεργείο ολάκερο "γλυκιές" ροκιες και αγαπόλογα ..και τον πλούσιο και τον ομορφονιό ,..........που αυριο μεθαύριο θα σε ταράζει στη σφαλάρα μεστο μεθύσι και στα ναρκωτικά ,θα σε παρατήσει για να βρεί την 200σιοστή που θα πάει στο κρεβάτι του να παριστάνει τον παλικαρά στους φίλους του οτι πήγε με τόσες και με δαύτες ........τι να κάμουμε έτσι είν η ζωή παιδιά ....... ο έρωτας φοβάμαι χάθηκε , ολα για ενα πορτοφόλι πια και για κανα-δυο κοιλιακους ,και μια όμορφη φάτσα- Θεος να νε καλά ,αμα είσαι και μοντέλο με επιτυχία και κάμπριο αμάξι ..........

  2. avatar gm

    μεγαλη κατινια να παρακολουθεις πρωην συντροφους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει