Μια ακόμα σημαντική πιστοποίηση έλαβε η WIND Ελλάς, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και εφαρμογής Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας και Περιβάλλοντος για όλες τις δραστηριότητες της. Πρόκειται για τη διαπίστευση του Εργαστηρίου Μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων Υψηλών Συχνοτήτων κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17025:2005, από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε. (ΕΣΥΔ).

Με τη διάκριση αυτή, η WIND Ελλάς πλέον συγκαταλέγεται στο μικρό αριθμό εταιριών, πανελλαδικά, που διαθέτουν την εν λόγω διαπίστευση, σύμφωνα με την οποία οι μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων (75 MHz – 3 GHz) που πραγματοποιεί το εργαστήριο στο περιβάλλον κεραιών επικοινωνιών, κεραιών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας, σταθμών ραντάρ και σταθμών ασύρματων μικροκυματικών δικτύων γίνονται βάσει διεθνώς αποδεκτών προτύπων και πρακτικών.

O Νίκος Μπάμπαλης, Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND Ελλάς δήλωσε σχετικά: «Η πιστοποίηση του Εργαστηρίου μας δεν είναι παρά μια επιβεβαίωση της αξιόπιστης λειτουργίας και της υψηλής ποιότητας των οργάνων μέτρησης που διαθέτουμε, της άριστης τεχνογνωσίας του επιστημονικού προσωπικού που επανδρώνει το Εργαστήριο, αλλά και της συνολικής δέσμευσης της εταιρείας να λειτουργεί με ακεραιότητα και διαφάνεια»

Η πιστοποίηση του Εργαστηρίου Μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων Υψηλών Συχνοτήτων κατά ISO 17025 διασφαλίζει τόσο την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων των μετρήσεων και την τήρηση των ορίων έκθεσης του κοινού και των εργαζομένων στα Η/Μ πεδία όσο και την ευρύτερη ορθή λειτουργία του δικτύου της WIND.

Παράλληλα, με τη διαπίστευση αυτή, πιστοποιείται η αξιοπιστία και ικανότητα του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του εργαστηρίου, η τυποποίηση των λειτουργιών του, καθώς και η εγκατάσταση μηχανισμών πρόληψης λαθών αλλά και βελτίωσης των παρεχομένων προς τους πελάτες υπηρεσιών δοκιμών / μετρήσεων.