proho.gr

Ένα βασικό πρόβλημα του Windows Phone είναι ο μικρός αριθμός των εφαρμογών του. Σε σχέση με το Android και το iOS τουλάχιστον. Είναι άλλωστε ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους κάποιος θα απέφευγε να πάρει ένα smartphone με το συγκεκριμένο λειτουργικό.

Η Microsoft όμως έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα και κάνει πραγματικά ό,τι μπορεί για να το αντιμετωπίσει. Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου ότι οργανώνει σχετικά workshops για να φέρει τους developers σε επαφή με το λειτουργικό, τους προσφέρει δωρεάν συσκευές ώστε να εξοικειωθούν με αυτό και καλύπτει το κόστος για την μεταφορά εφαρμογών από το iOS ή το Android στο Windows Phone.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι προσπάθειες της πιάνουν πραγματικά τόπο. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα οι διαθέσιμες εφαρμογές στο Marketplace σχεδόν διπλασιάστηκαν!

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι ενώ στα τέλη Δεκεμβρίου ήταν λίγες περισσότερες από 50.000, τώρα έχουν ξεπεράσει τις 90.000 και υπολογίζεται ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν φτάσει τις 100.000.

Βέβαια ο αριθμός των εφαρμογών από μόνος του δεν αρκεί. Μεγάλη σημασία έχει και η ποιότητα τους όπως βέβαια και το πόσο δημοφιλείς είναι. Παρόλα αυτά είναι οπωσδήποτε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.