Ρομπότ συναγωνίζονται στο σκι στους δικούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κάμερες και αισθητήρες τους δείχνουν πότε πρέπει να ελιχθούν


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝΕΑ
10:40
13/02/2018
Ρομπότ συναγωνίζονται στο σκι στους δικούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες
1
loading

Τους δικούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν τα ρομπότ-σκιέρ στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, όπου διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ρομπότ διαφόρων μεγεθών και σχημάτων κατέβαιναν -όταν δεν έχαναν την ισορροπία τους και δεν κουτρουβαλούσαν- την πλαγιά του χιονοδρομικού κέντρου Γουέλι Χίλι, σε απόσταση μιας ώρας από την Πιονγκτσάνγκ.

Οκτώ ρομποτικές ομάδες από πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα και μία εταιρεία ανταγωνίσθηκαν στο διαγωνισμό σκι «Ski Robot Challenge». Τελικά τη νίκη και το έπαθλο των 10.000 δολαρίων κατέκτησε η ομάδα TAEKWAN-V, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όλοι οι ρομποτικοί σκιέρ είχαν ύψος άνω των 50 εκατοστών, στέκονταν στα δύο πόδια τους και διέθεταν κάμερα και αισθητήρες για να ξέρουν πού πάνε και πότε πρέπει να ελιχθούν, αποφεύγοντας τα μπηγμένα στο χιόνι κοντάρια με τα σημαιάκια, καθώς κατέβαιναν μια διαδρομή για αρχάριους.

Σε αυτή τη φάση, ο διαγωνισμός είχε απλώς χαρακτήρα επίδειξης και ανάδειξης των προόδων της ρομποτικής τεχνολογίας. Όμως, όπως είπε ο ο οργανωτής Κιμ Ντονγκ-ουκ, «νομίζω ότι στο μέλλον τα ρομπότ θα έχουν κανονικά τους δικούς τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, στο περιθώριο των αγώνων που κάνουν οι άνθρωποι».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar κακος

    Αν εξαιρέσεις το "συναρπαστικό" του νέου κατορθώματος της ρομποτικής, τα ρομπότ δεν έχουν καμία θέση με τα αθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατά την γνώμη μου είναι προσβολή προς τους υπόλοιπους αθλητές... κάτι σαν να προσπαθούν να κατασκευάσουν παππά ρομπότ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει