Όταν βγήκαν στα ράφια των καταστημάτων τα πρώτα Windows Phones της Nokia, όπως το Nokia Lumia 800, η Kantar Worldpanel ComTech ξεκίνησε μια έρευνα τρίμηνης διάρκειας προκειμένου να εξετάσει την πορεία του λειτουργικού της Microsoft. Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό πωλήσεων των Windows Phones στη Βρετανία πενταπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι (2.5% αντί για 0.5% το 2011).

Σημειώνεται ότι στη Γερμανία τα Windows Phones έχουν ποσοστό 3.1%. Φυσικά, το συγκεκριμένο λειτουργικό, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Kantar Worldpanel ComTech ξεπέρασε τo Symbian.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα Windows Phone smartphones της Nokia αρχίζουν να κερδίζουν ποσοστό στην Ευρωπαϊκή αγορά, όμως στις ΗΠΑ παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ξεπέρασαν τις πωλήσεις των Symbian, αλλά η Nokia θα πρέπει να συνεχίσει να επεκτείνει τον κατάλογο της, για να μείνει κοντά στις ανταγωνιστικές συσκευές που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2012».