Γιατί εκτόξευσε δορυφόρο η SpaceX με τέτοια μυστικότητα;

Αυτό το διαστημικό σχέδιο του Elon Musk δεν δημοσιεύτηκε περιέργως


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝΕΑ
23:02
09/01/2018
Γιατί εκτόξευσε δορυφόρο η SpaceX με τέτοια μυστικότητα;
2
loading

Η SpaceX, η διαστημική περιπέτεια του οραματιστή Elon Musk, εκτόξευσε πρόσφατα τον πύραυλο Falcon 9 από το Ακρωτήρι Κανάβεραλ της Φλόριντα.

Αυτό δεν ήταν φυσικά μυστικό, καθώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να παραμείνει αθέατο. Το μυστικό της υπόθεσης είναι ο δορυφόρος με κωδικό όνομα Zuma που μετέφερε ο πύραυλος εκτός γήινης ατμόσφαιρας, ένας άκρως απόρρητος δορυφόρος για τον οποίο δεν ξέρουμε τίποτα.

Και μιλάμε εδώ για τον Elon Musk, που συνηθίζει να καυχιέται για κάθε μικρή ή μεγάλη επιτυχία του και δεν κρατά συνήθως το στόμα του κλειστό για τα επιχειρηματικά του πλάνα.

Ξέρουμε πάντως πως ο δισεκατομμυριούχος Musk, ο άνθρωπος πίσω από την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, συνεργάστηκε με την αμερικανική κυβέρνηση σε αυτή την εκτόξευση, κι αυτό πρέπει να είναι εδώ το «τυράκι». Καθώς ούτε πού πάει ο πύραυλος ξέρουμε ούτε τι πρόκειται να κάνει ο δορυφόρος γνωρίζουμε!

sspapaccexxfkdsjfs1

Έχουμε λοιπόν μια διαστημική αποστολή καλυμμένη με πάσα μυστικότητα, παρά το γεγονός ότι η εκτόξευση του πυραύλου μεταδόθηκε στο κανάλι της SpaceX, αν και αυτή τη φορά όχι σε απευθείας μετάδοση…

Όπως ήταν φυσικό, μια σειρά από θεωρίες κυκλοφορούν πια για το τι είναι ο Zuma και η συνωμοσιολογία έσπευσε κι εδώ να καλύψει τα γνωσιακά κενά. Για τον Νιμπίρου κάνουν και πάλι λόγο οι συνωμοσιολογικές πένες, ένα θέμα τόσο τρελό που δεν αξίζει να ασχοληθούμε ξανά μαζί του. Ένα θέμα που έβγαλε ακόμα και την ατάραχη NASA από τα ρούχα της!

Στην πιο σοβαρή πλευρά των υποθέσεων πάντως η συγκεκριμένη εκτόξευση δεν αποκλείεται να έχει κάποια σχέση με την προσωπική δέσμευση τόσο του Musk όσο και της ίδιας της SpaceX για αποικισμό του πλανήτη Άρη στα επόμενα χρόνια. Για την ώρα βέβαια, ο Zuma παραμένει άκρως απόρρητος…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ιωαννης π

    Ο δορυφόρος ZUMA δεν έχει να κάνει με σχέδια της SPACEX καθώς τον παρήγγειλε και κατασκεύασε η Αμερικανική Αεροπορία. Το πιθανότερο να πρόκειται για κατασκοπευτικό δορυφόρο ή κάτι τέτοιο. Δεν είναι πρώτη φορά αφού συνήθως οι στρατιωτικοί δορυφόροι παραμένουν κρυφοί. Όπως κι αν έχει ο ZUMA μάλλον δεν έφτασε ποτέ καθώς απ\' ότι γράφεται δεν αποσυνδέθηκε από τη δεύτερη φάση, οπότε θα τρέξουν να μαζέψουν συντρίμμια από τον ωκεανό.

  2. avatar Yan

    Θα στέλνει δορυφόρους για να βελτιώσει την αυτόνομη οδήγηση των Tesla...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει