Η δυνατότητα σύνδεσης με άλλες συσκευές και άμεσης μεταφοράς περιεχομένου, είναι η νέα τάση στα προϊόντα τεχνολογίας και φυσικά η Samsung δεν θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τις απαιτήσεις αυτές.

Τα στοιχεία αυτά, ενσωματώνονται σε όλα τα νέα προϊόντα που παρουσίασε η εταιρεία για το 2012 και περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα συσκευών από τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, φορητούς υπολογιστές και φωτογραφικές μηχανές, μέχρι οικιακές συσκευές. Πιστή στη φιλοσοφία της, «σπάμε το φράγμα», η Samsung ανακοίνωσε τη στρατηγική ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή αγορά, εστιάζοντας στη διάθεση τέτοιων προϊόντων με υψηλή δυνατότητα συνδεσιμότητας και περιεχομένου μέσω πολλαπλών συσκευών.

Ανάμεσα στα προϊόντα που παρουσίασε η Samsung Electronics στο Samsung European Forum 2012 ξεχώρισαν οι τρεις νέες εκλεπτυσμένες σειρές οθονών, μεταξύ των οποίων η Series 9, το βραβευμένο Series 7 Smart Station και η ανανεωμένη Series 7 HDTV, καθώς επίσης και τα Samsung Notebook Series 9 και Samsung Notebook Series 5 ULTRA.

Series 9 LED οθόνη

Η οθόνη Series 9 LED 27 ιντσών είναι εξοπλισμένη με τα αρτιότερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της Samsung. Η τεχνολογία Natural Color Expert προσφέρει μια πλούσια, συναρπαστική εμπειρία θέασης με βαθμονομήσεις χρωμάτων για μέγιστη απόδοση, που εξασφαλίζουν ότι η οθόνη προβάλει όλες τις τονικότητες των χρωμάτων. Περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο χρώματα «παρελαύνουν» από την οθόνη με αξιοσημείωτη λεπτομέρεια και σαφήνεια.

Η οθόνη Series 9 προσφέρει οριζόντια και κάθετη, ευρεία γωνία θέασης με την τεχνολογία Plane Line Switching, ενώ η ακριβής αναπαραγωγή χρωμάτων και η quad-high-definition (QHD) ανάλυση (2560 x 1440) προσφέρουν στους χρήστες επαγγελματικές δυνατότητες.

Παράλληλα, η καλαισθησία συναντά τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό, καθώς η οθόνη μοιάζει να αιωρείται στον αέρα. Το αντιθαμβωτικό γυάλινο πάνελ στηρίζεται σε μία βάση από αλουμίνιο, η οποία προσφέρει επιπλέον δυνατότητα ρύθμισης.

Το πλήθος θυρών καθώς και οι δυνατότητες συνδεσιμότητας DisplayPort, Dual Link DVI-HDMI και Mobile High Definition Link (MHL) για συμβατά smartphones και ταμπλέτες, εξασφαλίζουν την ικανοποιητική επικοινωνία με κάθε άλλη συσκευή που διαθέτουμε.

Η νέα οθόνη Series 9 θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη τον Απρίλιο του 2012.

Series 7 Smart Station

Βασιζόμενη στην επιτυχία του Central Station της Samsung, η δεύτερη γενιά Series 7 Smart Station αποτελείται από μια οθόνη υψηλής ανάλυσης καθώς και ένα ασύρματο docking station. Το νέο Smart Station συγχρονίζεται εύκολα με πολλαπλές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, περιφερειακά συστήματα, δίκτυα και AV, επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν πολλαπλές εργασίες εν κινήσει.

Διατίθεται σε 24 και 27 ίντσες και διαθέτει το Mobile High Definition Link (MHL), καθιστώντας εφικτό οι χρήστες να προβάλουν το περιεχόμενο των MHL-συμβατών smartphones και ταμπλετών σε μια πολύ μεγαλύτερη οθόνη, με το πλεονέκτημα του ενσωματωμένου στερεοφωνικού ήχου.

Ένα μοναδικό, αυτόματο, ενσωματωμένο λογισμικό ανίχνευσης, το οποίο λειτουργεί ασύρματα, μπορεί να εντοπίσει εξοπλισμένους φορητούς υπολογιστές με USB, ενώ βρίσκονται σε ακτίνα 1,5 μέτρων. Επιπλέον, η νέα λειτουργία Mobile Control επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν ταυτόχρονα σε μία ταμπλέτα ή ένα smartphone, δίνοντάς τους τον έλεγχο της κινητής τους συσκευής, χρησιμοποιώντας το παραδοσιακό ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν μεταξύ του φορητού υπολογιστή και του smartphone για να απαντήσουν στα εισερχόμενα μηνύματα SMS ή τις ειδοποιήσεις τους και να πραγματοποιήσουν τις περίπλοκες εργασίες στο φορητό υπολογιστή τους μέσα σε δευτερόλεπτα.

Το Series 7 Smart Station διαθέτει κομψό, απλοποιημένο σχεδιασμό με ευρεία γωνία θέασης και μία βάση με τοποθετημένες τις θύρες σύνδεσης για ελαχιστοποίηση της ακαταστασίας. Τρεις θύρες USB και HDMI εξασφαλίζουν γρήγορη μεταφορά δεδομένων με οποιαδήποτε συσκευή.

Το Series 7 Smart Station θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη τον Απρίλιο του 2012.

Series 7 HDTV οθόνη

Η premium Series 7 HDTV οθόνη της Samsung διαθέτει έναν ενσωματωμένο δέκτη για λειτουργία τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας και την ενσωματωμένη ασύρματη τεχνολογία WiDi της Intel για πρόσθετη συνδεσιμότητα με φορητές συσκευές, όπως smartphones και ταμπλέτες. Η νέα οθόνη προσφέρει στο χρήστη μια πλούσια εμπειρία πολυμέσων με το Mobile High Definition Link (MHL), ενώ ενσωματώνει δύο θύρες HDMI και μία θύρα VGA για συμβατότητα με κάθε συσκευή.

Ως αναπόσπαστο μέρος του «διαδικτυωμένου» σπιτιού ή γραφείου, η Series 7 HDTV οθόνη διαθέτει επίσης το SmartHub της Samsung, το οποίο προσφέρει μια πληθώρα εφαρμογών, όπως το BBC News, Maxdome, Cubovision. Η οθόνη επιτρέπει στους χρήστες να εργάζονται ταυτόχρονα, ενώ παρακολουθούν τηλεόραση, μέσω της ενσωματωμένης λειτουργίας εικόνα-σε-εικόνα (PIP), δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για εργασία και ψυχαγωγία σε μικρούς χώρους.

Με ένα σύγχρονο, ασύμμετρο σχεδιασμό, η οθόνη αιωρείται σε μια λεπτή βάση, που είναι τοποθετημένη στα δεξιά της οθόνης. Η ρυθμιζόμενη οθόνη μπορεί να αλλάζει γωνία θέασης ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη, ενώ το χαρακτηριστικό Magic Angle της Samsung βελτιστοποιεί την εικόνα, εξασφαλίζοντας καθαρές εικόνες με λεπτομέρεια από οποιοδήποτε σημείο θέασης.

Η οθόνη Series 7 HDTV θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη τον Απρίλιο του 2012.

Samsung Notebook Series 9

Το νέο Series 9 αποτελεί την ιδανική επιλογή για τους χρήστες που αναζητούν υψηλής ποιότητας προϊόντα με εξαιρετικό σχεδιασμό, ενώ διαθέτει το λεπτότερο και πιο compact περίβλημα φορητού υπολογιστή στον κόσμο.

Το Samsung Series 9 διαθέτει την τεχνολογία MaxScreen της Samsung, που ελαχιστοποιεί το μέγεθος του πλαισίου, μεγιστοποιώντας παράλληλα τον ωφέλιμο χώρο της οθόνης με μία επιπλέον ίντσα. Το λεπτότερο και πιο compact premium notebook στον κόσμο, διαθέτει μια υψηλής ανάλυσης 15 ιντσών οθόνη, τοποθετημένη σε μία κομψή συσκευή 14 ιντσών.

Με πάχος και βάρος μόλις 14,9 χιλιοστά και 1,59 κιλά, αντίστοιχα, το Series 9 θεωρείται η πιο compact συσκευή, κατά 50%, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο φορητό υπολογιστή 15 ιντσών στον κόσμο. Το Series 9 13’’ διαθέτει μόλις 12,9 χιλιοστά πάχος και ζυγίζει μόλις 1,16 κιλά – 28% μικρότερο από τον προκάτοχό του με πραγματικά επαναστατικό μέγεθος για την κατηγορία του.

Samsung Series 5 ULTRA

Το νέο Series 5 ULTRA διατίθεται σε δύο διαστάσεις 13 και 14 ιντσών. Οφείλει τις υψηλές επιδόσεις του στον επεξεργαστή Intel Core με χωρητικότητα μνήμης έως και 8GB, καθώς επίσης στο σύστημα ExpressCache και την κάρτα γραφικών AMD Radeon HD. Ως αποτέλεσμα, το Series 5 ULTRA είναι ικανό να πραγματοποιήσει γρήγορη εκκίνηση, μέσα σε μόλις 10,5 δευτερόλεπτα (SSD), να επανέλθει από την κατάσταση αναμονής σε 2 δευτερόλεπτα, ενώ η περιήγηση στο διαδίκτυο γίνεται δύο φορές ταχύτερη σε σχέση με τους φορητούς υπολογιστές της προηγούμενης γενιάς.

Οι επιδόσεις δε θα μετρούσαν χωρίς αρκετό χώρο αποθήκευσης δεδομένων, καθώς οι απαιτήσεις των χρηστών αυξάνονται για αποθήκευση ψηφιακών μέσων και περιεχομένου. Με το νέο Series 5 ULTRA 14 ιντσών οι χρήστες δε χρειάζεται να συμβιβάσουν τις απαιτήσεις τους για υψηλή χωρητικότητα, καθώς προσφέρει χωρητικότητα αποθήκευσης έως και 1TB.

Για να εξασφαλιστεί μέγιστη ευκολία χρήσης, ακόμα και αν ο χρήστης βρίσκεται εν κινήσει, το νέο Samsung Series 5 ULTRA 13’’ έχει πάχος μόλις που κυμαίνεται από 14 μέχρι 17,6 χιλιοστά και βάρος 1,38 κιλά. Ο επεξεργαστής Intel Core i5, με μνήμη έως και 8GB, χωρητικότητα αποθήκευσης 500GB και iSSD 16GB, σε συνδυασμό με το σύστημα ExpressCache διασφαλίζουν μέγιστη φορητότητα. Οι καταναλωτές μπορούν, επίσης, να επιλέξουν ανάμεσα σε SSD 128GB ή 256GB. Προκειμένου να επιτευχθεί μέγιστη δυνατή σύνδεση με άλλες συσκευές, το μοντέλο των 13 ιντσών διαθέτει μία θύρα full-size HDMI, μία θύρα USB 3.0, δύο θύρες USB 2.0, 4-σε-1 υποδοχή κάρτας multi SD, Ethernet και κάμερα.

Το μοντέλο των 14’’, με πάχος 20,9 χιλιοστών και βάρος 1,84 κιλών, είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή έως και Intel Core i5, με μνήμη έως και 8GB και iSSD 16GB, και σύστημα ExpressCache. Για μέγιστη αποθήκευση και αυξημένη οπτική εμπειρία, το Series 5 ULTRA 14’’ διαθέτει χωρητικότητα αποθήκευσης έως και 1TB, καθώς και κάρτα γραφικών έως και AMD Radeon HD7550M 1GB. Επίσης, διαθέτει μια ολοκληρωμένη μονάδα οπτικού δίσκου (ODD) για μέγιστη άνεση. Όσον αφορά στη συνδεσιμότητα, το μοντέλο των 14’’ είναι εξοπλισμένο με μία θύρα full-size HDMI, VGA, δύο θύρες USB 3.0, μία θύρα USB 2.0, 4-σε-1 υποδοχή κάρτας multi SD, Ethernet και κάμερα.

Επιπλέον, τα δύο μοντέλα διαθέτουν την τεχνολογία LCD, με αντι-ανακλαστική οθόνη HD LED 300nit SuperBright και την τεχνολογία Image Enhancer.