Την έκανε τελικά την πολυαναμενόμενη προσφορά η Broadcom για την εξαγορά της Qualcomm, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μόντεμ για smartphones παγκοσμίως, έναντι 105 δισ. δολαρίων.

Και παρά το ηχηρό όχι της Qualcomm, η Broadcom υποσχέθηκε πως δεν θα καταθέσει τα όπλα.

Η Qualcomm απέρριψε επισήμως την προσφορά-«μαμούθ» που οι αρχικές εκτιμήσεις έστελναν στα 130 δισ. δολάρια και εμφάνιζαν την Qualcomm καθόλου ευχαριστημένη με το ποσό.

soghidsgh1

Στην απάντησή του, το διοικητικό συμβούλιο του κολοσσού είπε αυτό ακριβώς, πως η συμφωνία που έχει στο τραπέζι του «υποεκτιμά σημαντικά» την αξία της εταιρίας. Αυτό επανέλαβε και ο διευθύνων σύμβουλός της, Steve Mollenkopf, σε δική του ανακοίνωση, λέγοντας πως κανένας άλλος δεν έχει τη θέση της Qualcomm στη βιομηχανία των ημιαγωγών.

«Είμαστε βέβαιοι για την ικανότητά μας να δημιουργούμε σημαντική πρόσθετη αξία για τους μετόχους μας, όσο συνεχίζουμε την ανάπτυξή μας σε αυτούς τους τομείς και οδηγούμε τη μετάβαση στο 5G», είπε ο Mollenkopf.

soghidsgh2

Η Broadcom, από την άλλη, «παραμένει πλήρως αφοσιωμένη» στην εξαγορά, όπως λέει στη δική της ανακοίνωση, καθώς η συγχώνευση των δύο γιγάντων θα δημιουργήσει «μια μεγάλη, παγκόσμια εταιρία με εντυπωσιακό κύκλο δραστηριοτήτων σε τεχνολογίες και προϊόντα που ηγούνται της αγοράς».

Παράγοντες και αναλυτές περιμένουν νέα και ακόμα μεγαλύτερη προσφορά από τον αμερικανό κατασκευαστή προϊόντων τεχνολογίας στο άμεσο μέλλον…