proho.gr
Η Microsoft ελπίζει ότι η στρατηγική της με το αποκλειστικό περιεχόμενο που χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο λανσάρισμα του Xbox θα λειτουργήσει και με το Windows Phone.

Μια φήμη που κυκλοφορεί στο WMPowerUser, που υποτίθεται ότι προέρχεται από μια «αξιόπιστη πηγή», θέλει την Microsoft να εργάζεται πάνω σε μερικούς τίτλους για την δική της πλατφόρμα, τους οποίους θα απολαμβάνει αυτή και μόνο αυτή. Με άλλα λόγια, η εταιρεία πρόκειται λογικά μέσω χρηματοδότησης ή κωδικοποίησης να καταφέρει την αποκλειστικότητα εφαρμογών, που θα αποτελέσουν και το «μέλι» για τους καταναλωτές.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα Gears of War και Halo στην gaming πλατφόρμα της. Όμως, απ’ ότι φαίνεται δεν θα αποτελέσει και κάποια πρωτοτυπία στον πόλεμο μεταξύ των πλατφορμών για τις διάφορες εφαρμογές. Έχουν κυκλοφορήσει διάφορες ιστορίες και για την Apple, πως και αυτή χρησιμοποιεί τρόπο τινά τέτοιες τακτικές.

Σύμφωνα με τους «αστικούς» αυτούς μύθους, η εταιρεία προτείνει στους προγραμματιστές να παραμένουν στην πλατφόρμα αποκλειστικά, με την εταιρεία να τους «ανταμείβει» με μια πιο ειδική μεταχείριση όπως μία θέση στα «Hot Apps» ή «Staff Picks». Παράλληλα, η αναφορά σε άλλους πλατφόρμες μέσα στις εφαρμογές, θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα και ως παραβίαση των κατευθυντήριων γραμμών που έχει εκδώσει η εταιρεία.