proho.gr
Θα μπορούσε κανείς να πει ότι και σήμερα χρησιμοποιούμε τους μυς μας για να κουνήσουμε χειριστήρια ή ακόμη και το σώμα μας για το Kinect. Ωστόσο, όλα αυτά «διαβάζουν» τις κινήσεις του σώματός μας.

Μία νέα τεχνολογία υπόσχεται να μετράει πόσο δυνατός είναι ένας παίκτης και ανάλογα να το «μεταφράζει» σε κινήσεις του παιχνιδιού.

Ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον, μιας και μετά θα σημαίνει ότι για να παίξεις ένα παιχνίδι θα πρέπει να έχεις όντως και μία καλή φυσική κατάσταση. Βέβαια, το πώς θα αντιμετωπιστεί η νέα αυτή τεχνολογία από την ευρύτερη κοινότητα των gamer, είναι άλλο ζήτημα.

Αν και ήδη υπάρχουν διάφορα περιφερειακά για «fit» τύπους, όπως είναι το Wii Balance Board, η νέα τεχνολογία ίσως προκαλέσει το ενδιαφέρον περισσοτέρων για τη γυμναστική, μιας και η καλή φυσική κατάσταση θα ενθαρρύνεται, αποτελώντας κίνητρο για την επίτευξη ενός μεγαλύτερου σκορ σε ένα παιχνίδι όπως το Call Of Duty.

Να σημειωθεί, πως δεν πρόκειται για κάποια τεχνολογία που κάποια στιγμή, ενδέχεται να υλοποιηθεί, μιας και αποτελεί ήδη πραγματικότητα από την εταιρεία, Advancer Technologies. Αναμένεται να δούμε ποιες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, θα την αξιοποιούσουν.