Αυτό το μήνα, η Γαλλία εισέρχεται και αυτή στην αυξανόμενη λίστα των χωρών με ισχυρή νομική στάση κατά της πειρατείας των video game. Το εφετείου του Παρισιού εξέδωσε καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της Divineo SARL, και άλλων ακόμα πέντε εταιρειών, για την εισαγωγή, πώληση και διανομή των συσκευών αντιγραφής παιχνιδιών, linkers (σε άλλες χώρες, οι συσκευές ονομάζονται R4s ή Magicom).

Το πρόστιμο που τους επεβλήθη έφτανε τα 460.000 ευρώ, ενώ οι αποζημιώσεις που πρέπει να καταβληθούν στην Nintendo ξεπερνούν τα 4,8 εκατ. ευρώ, ενώ διατάχθηκαν και ποινές φυλάκισης με αναστολή. Η απόφαση του Εφετείου αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα προς τις γαλλικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με αυτές τις συσκευές, υπενθυμίζοντας ότι οι δραστηριότητες αυτές είναι παράνομες και δεν θα γίνουν πλέον ανεκτές. Όσοι συλλαμβάνονται αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης, σημαντικά πρόστιμα, καθώς και να υποχρεωθούν σε καταβολή αποζημίωσης.

Η απόφαση αυτή φέρνει σήμερα τη Γαλλία στην ίδια γραμμή πλεύσης με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένων και της Ολλανδίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία και το Βέλγιο, με βάση τις αποφάσεις που ήδη έχουν παρθεί σε αυτές.

«Από μεριάς της η Nintendo υποστηρίζει αυτή την εγκληματική ενέργεια όχι μόνο για το καλό της εταιρείας, αλλά και για τα συμφέροντα των εταιριών που ασχολούνται με τον προγραμματισμό και ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για την νόμιμη ανάπτυξη λογισμικού για τις πλατφόρμες παιχνιδιών της εταιρείας, και των πελατών, οι οποίοι αναμένουν τις υψηλότερες προδιαγραφές και την ακεραιότητα από προϊόντα που φέρουν το όνομα της Nintendo, », δήλωσε ο Stephan Bole, Διευθύνων Σύμβουλος της Nintendo Γαλλίας.

Πηγή: proho.gr