Ένα smartphone Samsung Note 2 άρχιζε να βγάζει καπνούς αφότου έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της εταιρείας IndoGo. Το περιστατικό σημειώθηκε στο δρομολόγιο Σιγκαπούρη – Τσενάι, την Παρασκευή το πρωί όταν το αεροπλάνο ήταν έτοιμο να προσγειωθεί.

«Το προσωπικό παρατήρησε καπνό από το ντουλάπι φύλαξης των αποσκευών και βρήκε τη συσκευή που έβγαζε καπνό αφότου είχε πιάσει φωτιά. Χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρα», δήλωσε εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι θα ενημερωθούν όλες οι αεροπορικές εταιρείες ώστε να προειδοποιούν τους επιβάτες να κλείνουν εντελώς τα κινητά τηλέφωνα Samsung Note κατά τη διάρκεια των πτήσεων ή να αποφεύγουν τελείως να τα παίρνουν μαζί τους στο αεροπλάνο.

Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται λίγες ημέρες αφότου η Samsung ανακάλεσε τα κινητά Note 7 επειδή οι ελαττωματικές μπαταρίες τους μπορεί να πάρουν φωτιά κατά τη φόρτιση ή ακόμη και κατά τη χρήση του τηλεφώνου. Δεν έχουν αναφερθεί ωστόσο παρόμοια προβλήματα με το μοντέλο Note 2 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012.

Η Samsung από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι το επεισόδιο διερευνάται και ότι η εταιρεία βρίσκεται σε επαφή με τις ινδικές αρχές προκειμένου να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.