Ένας γερμανός μηχανικός δημιούργησε ένα iPhone 4, 10 φορές μεγαλύτερο από το πραγματικό, με μία οθόνη 40 ιντσών που προσφέρει λειτουργίες παρόμοιες με αυτές του iPhone αλλά παράλληλα μπορεί να χρησιμεύσει και ως τραπέζι.

Το «iTableous» δεν διαθέτει μόνο το ίδιο σχέδιο, αλλά μοιάζει σχεδόν στα πάντα, αφού και τα κουμπιά λειτουργίας του δεν είναι μόνο για σχέδιο αλλά είναι κανονικά λειτουργικά, ενώ διαθέτει μέχρι και επιταχυνσιόμετρο.

Μη βιαστείτε ωστόσο να το ονομάσετε ως το iPhone 4 για γίγαντες, αφού ούτε τηλέφωνο μπορεί να πάρει, αλλά ούτε και την περίφημη οθόνη αφής του κανονικού.

Ο δημιουργός του, Benjamin Bachmeier, παραδέχτηκε ότι λειτουργεί περισσότερο σαν ένας (επι-)τραπέζιος υπολογιστής, αν και μπορεί να συνδεθεί στο Internet μέσω ασύρματου 3G.

Ο iTableous έχει 118 εκατοστά μήκος και 58,9 εκατοστά πλάτος, περίπου 10 φορές δηλαδή μεγαλύτερο από το iPhone 4, του οποίου οι διαστάσεις κυμαίνονται στα 11,5 εκατοστά μήκος και 5,8 εκατοστά πλάτος. Χρησιμοποιεί μια 40 ιντσών 920×1080 Toyota LCD οθόνη αντί για οθόνη αφής.

Η iTableous τρέχει Windows 7 και Mac OS X 10.6.7, διαθέτει 500GB σκληρό δίσκο και 4GB μνήμης RAM που τροφοδοτείται από έναν Zotac Ionitx επεξεργαστή.

Στην κορυφή ακριβώς όπου η φωτογραφική μηχανή θα έπρεπε να είναι ο κ. Bachmeier έχει εγκαταστήσει μία 5.7-megapixel κάμερα HD, που μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιεί για να πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις κατά τη σύνδεση με το Internet.

Άλλα μέρη περιλαμβάνουν ένα καπάκι το οποίο φαίνεται να είναι ένα γιγάντιο κάλυμμα της κάρτας SIM, αλλά στην πραγματικότητα ανοίγει για να σας επιτρέπει να ελέγχετε το εσωτερικό κύκλωμα.

Τέλος, όσον αφορά στην συνδεσιμότητα, διαθέτει ένα line-in θύρα, μία USB 2.0 θύρα, ένα SuperDrive, 2 HDMI και άλλη μία είσοδο για την κεραία άλλη μία είσοδο. Παράλληλα μπορεί να γυρίζει κάθετα, ώστε ο χρήστης να κάθεται και να τη λειτουργεί.

Πηγή: proho.gr