«Υπάρχει μια καταπληκτική ατμόσφαιρα στη Google», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σουντάρ Πιτσάι, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε πρόσφατα με τους επενδυτές. Η δήλωση αυτή του Πιτσάι δεν έρχεται ως έκπληξη αφού η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, κατέγραψε αύξηση εσόδων της τάξης του 21,3%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 4,88 δισ. δολάρια, ενώ τα συνολικά έσοδα της Alphabet με τις θυγατρικές της εταιρείες ανήλθαν στα 21,5 δισ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σχέση με τα 17,73 δισ. δολάρια που ήταν το ίδιο διάστημα ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι κατά μέσο όρο τα έσοδα δεν θα ξεπερνούσαν τα 20,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Τα έσοδα της Google προερχόμενα από τις διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά 19,5%, στα 19,14 δισ. δολάρια, ενώ αύξηση κατά 29% σημείωσαν τα αμειβόμενα κλικ, όταν δηλαδή οι διαφημιστικές εταιρείες πληρώνουν μόνο εάν ο χρήστης πατήσει πάνω στον σύνδεσμο της διαφήμισης.

Τα έσοδα από άλλες θυγατρικές της Alphabet, όπως η ευρυζωνική επιχείρηση Google Fiber, τα προϊόντα οικιακού αυτοματισμού Nest και τα αυτόνομα αυτοκίνητα, αυξήθηκαν κατά 150%, στα 185 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι λειτουργικές ζημίες ανήλθαν στα 859 εκατομμύρια δολάρια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.