Θύμα χάκερ έπεσε ο δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καθώς έχασε τον έλεγχο των λογαριασμών που διατηρεί σε Twitter και Pinterest.

Σύμφωνα μάλιστα με τους χάκερ που χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο «OurMine», ο Ζούκερμπεργκ, παρά τη θέση του διευθυντή σε ένα εκ των δημοφιλέστερων site παγκοσμίως, υπέπεσε σε ένα σφάλμα που συχνά υπενθυμίζεται στους απλούς χρήστες να αποφεύγουν: τη χρήση ίδιου κωδικού σε διαφορετικούς λογαριασμούς. Ο ισχυρός άντρα του Facebook, βλέπετε, χρησιμοποιούσε ίδιους κωδικούς σε διαφορετικά sites κι αυτήν του την αδυναμία, εκμεταλλεύτηκαν οι επιτήδειοι.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι ίδιοι και επικαλείται ο Guardian, οι κωδικοί του Ζούκερμπεργκ βρέθηκαν σε μια λίστα 117 εκατ. κωδικών που είχαν κλαπεί από το LinkedIn το 2012.

Χρησιμοποιώντας τον ίδιο κωδικό, οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στο λογαριασμό του Ζούκερμπεργκ στο Twitter απ’ όπου και δημοσίευσαν το μήνυμα: «ήσουν στη βάση δεδομένων του LinkedIn… στείλε DM για απόδειξη» και στη συνέχεια άλλαξαν το όνομα του λογαριασμού του στο Pinterest γράφοντας «Χακαρίστηκε από τους Our Mine Team».

dsadfas fasfsa

Οι χάκερ ισχυρίζονται μάλιστα ότι παραβίασαν και τον λογαριασμό που ο Ζούκερμπεργκ διατηρεί στο Instagram, πλατφόρμα που ανήκει στο ίδιο το Facebook, κάτι όμως που το κοινωνικό δίκτυο διέψευσε.