Η Foxconn, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών και προμηθευτής της Apple, αντικαθιστά 60.000 εργάτες με ρομποτικά συστήματα σύμφωνα με το gsmarena.com.

H είδηση δημοσιεύτηκε στην South China Morning Post μαζί με δηλώσεις του εκπροσώπου Xu Yulian της κινέζικης εταιρείας. «Το εργοστάσιο Foxconn μείωσε τους εργαζομένους της από 110.000 σε 50.000, χάρη στην εισαγωγή των ρομπότ», δήλωσε ο Yulian.

Ο Yulian πρόσθεσε ότι η εταιρεία του σκοπεύει να επεκτείνει τη χρήση των ρομποτικών αυτών συστημάτων, σε μία προσπάθεια να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία παραγωγής σε μεγαλύτερο βαθμό και να δεσμεύσει το εργατικό δυναμικό σε πιο σημαντικά σημεία.

Τον Αύγουστο του 2011, ο πρόεδρος της Foxconn Terry Gou είπε ότι ήθελε να αντικαταστήσει 500.000 εργαζόμενους του εργοστασίου με ρομπότ για την εκτέλεση μιας απλής εργασίας. Η σημερινή έκθεση δεν αναφέρει ρητά τις συσκευές που έχουν κατασκευαστεί από τα ρομπότ, αλλά η Foxconn εργάστηκε ως ένα από τους κορυφαίους iPhone και iPad προμηθευτές της Apple.