Η LG Electronics, στο πλαίσιο της φετινής Διεθνούς Έκθεσης IFA 2011 παρουσιάζει την καινοτόμο Pentouch Plasma TV, μία πρωτοποριακή τηλεόραση Plasma που προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός Η/Υ και του Internet, επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν το περιεχόμενο απευθείας στην οθόνη της τηλεόρασης με τη χρήση μιας ειδικής γραφίδας.

Ενσωματώνοντας το πάνελ τεχνολογίας PDP – Plasma Display Panel της LG, η νέα Pentouch παρέχει επίσης πιο εκλεπτυσμένη και λεπτή σχεδίαση, σε πιο προσιτή τιμή σε σύγκριση με τις συμβατικές συσκευές.

Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν το Pentouch με ένα απλό κλικ στο χειριστήριο, ενώ το μενού είναι εύκολο στη χρήση και βολικό στην πλοήγηση.

Πιο συγκεκριμένα, στη λειτουργία Pentouch οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε αρχεία που δημιουργήθηκαν στον Η/Υ τους, μπορούν να εργαστούν πάνω σε αυτά, να τα μορφοποιήσουν ή να τα μεταφέρουν οπουδήποτε στην οθόνη.

Επιπλέον, η τηλεόραση υποστηρίζει την παράλληλη χρήση δύο γραφίδων, ενώ οι μπαταρίες μπορούν να επαναφορτιστούν μέσω των θυρών USB στην πίσω πλευρά της συσκευής.