Τη συσκευή της να παίρνει φωτιά την ώρα της πτήσης, είδε μία φοιτήτρια που ταξίδευε προς τη Χαβάη. Η φοιτήτρια Anna Crail παρακολουθούσε μια ταινία στο κινητό της, ένα iPhone 6 κατά τη διάρκεια της πτήσης της με την Alaska Airlines όταν εντελώς ξαφνικά η συσκευή άρπαξε φωτιά μπροστά στα μάτια της.

«Εντελώς ξαφνικά, φλόγες 20 εκατοστών ξεπήδησαν από το τηλέφωνό μου. Πέταξα τη συσκευή στο έδαφος και πήγε κάτω από το κάθισμα ενός επιβάτη. Οι φλόγες δυνάμωναν και μια ομάδα ανθρώπων σηκώθηκε όρθια», ανέφερε η νεαρή φοιτήτρια στο KOMO-TV, εξηγώντας ότι στον πανικό της αρχικά δεν κατάλαβε ότι είχε πάρει φωτιά το κινητό της και νόμιζε ότι η πυρκαγιά βρισκόταν στο αεροπλάνο όπως πίστευαν και άλλοι επιβάτες: «Όταν ξεκίνησε (η φωτιά) νόμιζα ότι πέφτουμε και σκέφτηκα “Θεέ μου, φωτιά στο αεροπλάνο”».

Οι αεροσυνοδοί έσβησαν την πυρκαγιά γρήγορα, όμως παραμένει ακόμη άγνωστο το πώς ξεκίνησε.

Το ABC News αναφέρει ότι η Apple σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξετάζουν το συμβάν για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη.

Ήταν ένα γεγονός που προκάλεσε πανικό στους επιβάτες γιατί, όχι μόνο μια συσκευή ξαφνικά πήρε φωτιά, αλλά πολλοί από αυτούς μπορούσαν να δουν μόνο τη φλόγα και τους καπνούς με αποτέλεσμα να νομίζουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο αεροσκάφος.

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάφλεξη κινητού. Πριν κάποιο καιρό, ένας κάτοχος iPhone 6 Plus ανέφερε ότι το κινητό του έπιασε φωτιά στην τσέπη του. Όπως χαρακτηριστικά είπε ένιωθε το πόδι του να καίγεται μέχρι τη στιγμή που ανακάλυψε ότι η συσκευή είχε πάρει φωτιά. Εκτός από την Apple παρόμοιο περιστατικό συνέβη και με συσκευή Samsung που κάηκε κάτω από το μαξιλάρι ενός κοριτσιού. Σε κάθε περίπτωση οι εταιρείες ερευνούν κάθε φορά τα αίτια. iphone