Αθήνα, 27 Ιουνίου 2011 – Ο Φοιτητικός Διαγωνισμός Imagine Cup της Microsoft μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία, καθώς οι παγκόσμιοι τελικοί πραγματοποιούνται το διάστημα 8 με 13 Ιουλίου, στη Νέα Υόρκη. Η Ελλάδα συμμετέχει στο διαγωνισμό με την ομάδα «Epione», από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και την ομάδα «Megadodo» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει και φέτος την ειδική διάκριση People’s Choice Awards, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να βραβεύσει την αγαπημένη του ομάδα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να στηρίξουν τις ελληνικές συμμετοχές και να ψηφίσουν την ομάδα «Epione», η οποία συμμετέχει στην κατηγορία «Software Design» του διαγωνισμού, καθώς και την ομάδα «Medadodo» που συμμετέχει με την εφαρμογή Touring Machine στην κατηγορία «Interoperability Challenge».

Υπενθυμίζεται ότι η «Epione» κέρδισε την πρώτη θέση στους ελληνικούς τελικούς που διεξήχθησαν τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πόνου που εισάγει μια νέα αντίληψη στη χρήση της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση ενός παγκόσμιου και διαχρονικού προβλήματος.

Η ομάδα «Megadodo» με την καινοτόμο εφαρμογή Touring Machine, η οποία παράγει αυτόματα εξατομικευμένες ξεναγήσεις για εκθεσιακούς χώρους, συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στους παγκόσμιους τελικούς. Φέτος, συμμετέχοντας στην κατηγορία Interoperability Challenge, έχει κατορθώσει να φτάσει στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού, έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις σε διεθνές επίπεδο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.