«Πονοκέφαλο» προκαλεί στους Ευρωπαίους το κόστος του κινητού στο εξωτερικό. Σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ευρωπαίων σκέφτονται το κόστος περιαγωγής όταν ταξιδεύουν στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 72% των ταξιδιωτών εξακολουθούν να χρησιμοποιούν περιορισμένα τις κλήσεις περιαγωγής λόγω υψηλών τελών, έστω και αν οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι οι τιμές έχουν μειωθεί από το 2006. Μόλις το 19% όσων χρησιμοποιούν υπηρεσίες Διαδικτύου στα κινητά τους τηλέφωνα, θεωρούν λογικό το αντίστοιχο κόστος της περιαγωγής.

Η έρευνα αποκαλύπτει και τις… τηλεπικοινωνιακές συνήθειες των Ευρωπαίων. Για παράδειγμα, οι άνδρες προτιμούν τις φωνητικές κλήσεις (57%), ενώ οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να στέλνουν μηνύματα (56%). Οι νέοι χρησιμοποιούν τώρα πολύ περισσότερο τις υπηρεσίες περιαγωγής σε σύγκριση με το έτος 2008, ενώ το 30% των συνταξιούχων και το 15% ατόμων ηλικίας 25-39 ετών δεν χρησιμοποιούν καθόλου τα κινητά τους τηλέφωνα στο εξωτερικό.

Εξάλλου, μεταξύ των ατόμων που ταξιδεύουν συχνά, το 61% γνωρίζουν ότι οι τιμές της περιαγωγής μειώθηκαν μετά την παρέμβαση της Ε.Ε. Όμως, η μεταβολή της συμπεριφοράς των καταναλωτών δεν κινήθηκε καθόλου προς τη θετική κατεύθυνση: