Χρήστες του Tinder, ετοιμαστείτε. Μια νέα λειτουργία στην εφαρμογή γνωριμιών θα επιτρέπει στους χρήστες να προσκαλούν άλλους να εξετάσουν τους πιθανούς εραστές τους γι’ αυτούς, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Tinder

Έτσι, αν θέλατε ποτέ να πάρετε μια δεύτερη (ή ακόμα και πρώτη;) γνώμη από τον καλύτερό σας φίλο ή τη μαμά σας, πριν κάνετε swipe δεξιά, δηλαδή να δείξετε την προτίμησή σας στο υποψήφιο ταίρι, τώρα μπορείτε. Οι χρήστες μπορούν να προσκαλέσουν έως και 15 άτομα να δουν τα προφίλ πιθανών υποψήφιων εραστών στην εφαρμογή γνωριμιών.

Οι ερωτώμενοι δεν χρειάζονται δικό τους προφίλ στο Tinder. Θα έχουν 24 ώρες για να πουν τη γνώμη τους, αλλά δεν θα μπορούν να στείλουν μηνύματα σε κανέναν για λογαριασμό. Ένα προφίλ θα επισημανθεί με σύσταση αν άρεσε στον ερωτώμενο, αλλά εξακολουθεί να εξαρτάται τελικά από τον χρήστη αν θα κάνει swipe αριστερά ή δεξιά.

«Το Tinder Matchmaker φέρνει τον κύκλο της εμπιστοσύνης σας στο ταξίδι της γνωριμίας σας και σας βοηθά να δείτε τις δυνατότητες που μπορεί να παραβλέπετε, από τη σκοπιά των πιο κοντινών σας προσώπων», δήλωσε η Melissa Hobley, επικεφαλής μάρκετινγκ του Tinder, στο δελτίο τύπου, σύμφωνα με το businessinsider.com.

Η λειτουργία είναι τώρα διαθέσιμη σε 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, και η Tinder αναφέρει ότι αναμένει να την επεκτείνει σε περισσότερες χώρες τους επόμενους μήνες.

Σε διαδικτυακή έρευνα που ανέθεσε το Tinder σε 2.500 ανύπαντρους ηλικίας 18-25 ετών που βγαίνουν ενεργά ραντεβού, πάνω από το 75% δήλωσε ότι μιλάει για τη ζωή του με τους φίλους του αρκετές φορές το μήνα.

Η εξάπλωση της νέας λειτουργίας είναι η μεγαλύτερη είδηση που βγαίνει από το Tinder από τον Σεπτέμβριο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε μια μηνιαία συνδρομή premium αξίας 500 δολαρίων, που είναι διαθέσιμη στο κορυφαίο 1% των πιο ενεργών χρηστών της.

Η Match Group, στην οποία ανήκουν το Tinder και μια άλλη εφαρμογή γνωριμιών, η Hinge, σχεδιάζει να αναπτύξει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να επιλέξουν τις καλύτερες φωτογραφίες του προφίλ τους και να εξηγήσουν γιατί οι αντιστοιχίες είναι συμβατές. «Νομίζω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν την ευτυχία τους πολύ πιο γρήγορα, πολύ ασφαλέστερα και πολύ καλύτερα», δήλωσε πρόσφατα στο Bloomberg η διευθύνουσα σύμβουλος της Bumble, Whitney Wolfe Herd, σχετικά με τις χρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης στις εφαρμογές γνωριμιών.