Εκατοντάδες Ρώσοι αψήφησαν το κρύο και τη βροχή για να παραμείνουν επί μέρες ολόκληρες έξω από κατάστημα στο κέντρο της Μόσχας εν όψει της σημερινής κυκλοφορίας των νέων iPhones της Apple, όμως όταν άνοιξαν οι πόρτες κανείς δεν μπήκε μέσα να αγοράσει. Αντίθετα, προσπάθησαν μάταια να πουλήσουν τις θέσεις τους στην ουρά σε φανατικούς της Apple.

Ποντάροντας στον ενθουσιασμό των φανατικών οπαδών των iPhones, λόγω του οποίου σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές σε Σιγκαπούρη, Σίδνεϊ και άλλες πόλεις ανά τον κόσμο, οι επιτήδειοι ζητούσαν 450.000 ρούβλια (περίπου 6.000 ευρώ) για την πρώτη θέση στην ουρά. Η τιμή μειωνόταν για τις επόμενες θέσεις, όμως κανείς δεν εκμεταλλεύθηκε την προσφορά τους: όλοι προτίμησαν να περιμένουν στη σειρά τους.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο διευθυντής του καταστήματος άρχισε να φωνάζει τους αριθμούς των «μαγικών» χαρτιών, όμως κανείς δεν μπήκε να αγοράσει iPhone μέχρι το νούμερο 247, το οποίο είχε ο φωτογράφος Ανατόλι Ντοροστσένκο, που έφτασε το πρωί στο σημείο και δεν χρειάστηκε να πληρώσει κάτι παραπάνω για να γίνει ο πρώτος στη Ρωσία που απέκτησε το νέο τηλέφωνο της Apple.

Σημειωτέον ότι οι τιμές των νέων iPhones στη Ρωσία είναι στα 87.000 ρούβλια (1.121 ευρώ) για το iPhone XS και στα 96.000 ρούβλια (1.293 ευρώ) για το XS Max.