Για πολλούς, οι ειδοποιήσεις στις εφαρμογές της συσκευής iPhone, από τις αναπάντητες κλήσεις μέχρι τα αδιάβαστα e-mails, είναι ενοχλητικές ενώ πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επιλέξουν πότε και αν θα δέχονται ειδοποιήσεις.

Ιδιαίτερα οι κόκκινες «κουκκίδες» προκαλούν ενόχληση σε κάποιους χρήστες που δεν θέλουν να βλέπουν συνεχώς πόσες ειδοποιήσεις έχουν λάβει. Ο τρόπος για τη διαχείριση αυτού είναι απλός ακόμη και για όσους δεν ασχολούνται πολύ με τη συσκευή τους. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και επιλέγετε «ειδοποιήσεις». Στη συνέχεια επιλέγετε την «χειροκίνητη ταξινόμηση» ή κάτι παρεμφερές ανάλογα με το ποιο λογισμικό έχετε στη συσκευή σας.

masdahd4

Από εκεί σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε από ποιες εφαρμογές θέλετε ή δεν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις απλά σέρνοντας το «Επιτρέψτε τις Ειδοποιήσεις» σε «on» ή «off». Με αυτόν τον απλό τρόπο δεν θα ξαναχτυπήσει κάποιος ήχος και δεν θα εμφανιστεί μια κόκκινη κουκκίδα για εφαρμογές που δεν θέλετε. Επιπλέον από εκεί σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξτε τι είδους ειδοποιήσεις θα λαμβάνετε, από ήχους μέχρι μπάνερ που εμφανίζονται στο πάνω μέρος της οθόνης του κινητού σας. Εκτός από το γεγονός ότι αυτή η διαδικασία θα σας απαλλάξει από τους ενοχλητικούς ήχους, κυρίως για εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε, επιπλέον με το να απενεργοποιήσετε ορισμένες ειδοποιήσεις, εξασφαλίζετε μεγαλύτερη ζωή στη διάρκεια της μπαταρίας σας καθώς η λειτουργία αυτή καταναλώνει αρκετή ενέργεια.

masdahd3

Η διαδικασία για την απενεργοποίηση ειδοποιήσεων στις συσκευές Android είναι παρόμοια καθώς οι χρήστες μπορούν να πάνε στις ρυθμίσεις και στη διαχείριση εφαρμογών και να επιλέξουν απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν. Μόλις γίνει επανεκκίνηση της συσκευής το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

masdahd2