Την επιθυμία εκείνου και των συμπαικτών του να γράψουν ιστορία στην εθνική Κόστα Ρίκα, παίρνοντας την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία κόντρα στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Μάικλ Ουμάνια.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος αμυντικός τόνισε ότι το Μουντιάλ της Γερμανίας αποτελεί μία άσχημη για εκείνους ανάμνηση, αλλά θέλουν την προσεχή Κυριακή να πετύχουν κάτι που δεν έχουν καταφέρει στις τρεις προηγούμενες συμμετοχές τους στη διοργάνωσης.

«Το Μουντιάλ του 2006 ανήκει στο παρελθόν για εμάς. Χωρίς αμφιβολία αυτή η διοργάνωση δεν ήταν καλή για εμάς, αλλά τώρα μας δίνεται η δυνατότητα να γράψουμε ιστορία και είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να παρουσιάσουμε σε όλον τον κόσμο το ποδόσφαιρο μας. Από εμάς εξαρτάται αν θα καταφέρουμε να σημειώσουμε μεγαλύτερη επιτυχία. Κακά τα ψέματα, όμως, δεν θα είναι εύκολο», ανέφερε αρχικά ο διεθνής άσος και σχολίασε το γεγονός ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του παλεύει να βρεθεί για πρώτη φορά στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ:

«Αυτό το ρεκόρ είναι κάτι που με άγγιξε πριν από μερικές μέρες, αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι το σύντομο και θέλουμε να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να σπάσουμε αυτό το ρεκόρ. Όλοι θέλουμε να το πετύχουμε. Έχω σκεφτεί περισσότερα για το τι μπορούμε να κάνουμε ως σύνολο. Δεν είμαι ψεύτης και δεν θέλω να πω κάτι που δεν νομίζω».

Πηγή: sport-fm.gr