Έτοιμος να βρεθεί στην επιθετική γραμμή της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία, ο Κώστας Μήτρογλου σε συνέντευξή του στη «Real News» δηλώνει πως είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

«Η γνώμη μου είναι ότι αν η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση, δεν θα είναι εύκολο για κανέναν να μας κερδίσει» δηλώνει ο επιθετικός της Φούλαμ για το Παγκόσμιο Κύπελλο και προσθέτει: «Προ πάντων είμαι χαρούμενος που θα συμμετέχω στην πιο μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου. Τώρα, αν μπορέσω να σκοράρω και να κερδίσει η ομάδα μας, αυτό θα είναι κάτι το φανταστικό».

Σχετικά με τη φετινή χρονιά, ο Κώστας Μήτρογλου είπε: «Ήταν μία πολύ καλή χρονιά η φετινή και πολύ σημαντική για την καριέρα μου, με αξέχαστες στιγμές στον Ολυμπιακό και στην Εθνική. Βέβαια για πρώτη φορά στη ζωή μου πέρασα έναν τραυματισμό μέσα στη σεζόν. Όμως αυτές οι καταστάσεις σε κάνουν πιο δυνατό».

Όταν ρωτήθηκε για τη φημολογία σχετικά με τους λόγους που δεν έπαιξε στη Φούλαμ, ο Κώστας Μήτρογλου απάντησε: «Από την παιδική μου ηλικία έχω μάθει να μην ασχολούμαι με το τι λέει ο καθένας, αλλά να δουλεύω και να αποδεικνύω στο γήπεδο ποιος πραγματικά είμαι. Δεν μπόρεσα να αγωνιστώ και να βοηθήσω την ομάδα του να παραμείνει στην κατηγορία επειδή δεν ένιωθα το πόδι μου 100% σε δύναμη κι αντοχή για τους υψηλούς ρυθμούς της Αγγλίας και δεν ήθελα να ρισκάρω. Έπρεπε να κάνω από την αρχή μία ενδυνάμωση κι αποθεραπεία, ώστε να ξανανιώσω όπως ήμουν πριν από τον τραυματισμό μου, κάτι που καταφέραμε και είμαι πολύ ευτυχής γι’ αυτό».

Όσον αφορά τις σχέσεις του με τον προπονητή της Φούλαμ Φέλιξ Μάγκατ, ο «πιστολέρο» είπε: «Ο κ.Μάγκατ είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής. Οι σχέσεις μας από την πρώτη μέρα που ήρθε στην ομάδα ήταν καλές, είχαμε πολλές συζητήσεις και σε πολύ καλό επίπεδο. Το να κάνει κάποιες μεταγραφές μία ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν και να αλλάξει προπονητή είναι κάτι που συμβαίνει πολλές φορές στο ποδόσφαιρο και δεν παίζει κάποιο ρόλο».