Το newsbeast.gr σας ταξιδεύει στα 12 γήπεδα του Μουντιάλ, τα οποία θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου. Δείτε ποια είναι τα στάδια στα οποία θα αγωνιστεί η Εθνική μας ομάδα.

Η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει στο νέο γήπεδο της Κορίνθιανς το Arena de Sao Paulo στις 12 Ιουνίου και τον τελικό θα φιλοξενήσει το περίφημο Maracana στις 13 Ιουλίου.

Estadio Beira-Rio – Porto Alegre

To εν λόγω γήπεδο βρίσκεται σε ένα ειδυλλιακό σημείο στις όχθες του ποταμού Guaiba του Porto Alegre που τραβάει τα βλέμματα. Πρόκειται για την έδρα της Ιντερνασιονάλ, η οποία εγκαινιάστηκε το 1969.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, χρειάστηκε σχεδόν μια δεκαετία για την κατασκευή του γηπέδου, στην οποία βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό και οι οπαδοί της ομάδας!

Το πάθος των οπαδών να δουν το γήπεδό τους να «σηκώνεται» εκεί που ήθελαν, τους έκανε πολλές φορές να φύγουν από αγώνες της ομάδας στο Estadio dos Eucaliptos για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους στην ανέγερση του γηπέδου.
Μετά τις απαραίτητες εργασίες για τις ανάγκες του Μουντιάλ, η χωρητικότητα του γηπέδου αναμένεται να φτάσει τις 50.287 θέσεις.

Οι αγώνες που θα γίνουν στο Estadio Beira-Rio:

15 Ιουνίου: Γαλλία – Ονδούρα (22.00)

18 Ιουνίου: Αυστραλία – Ολλανδία (19.00)

22 Ιουνίου: Νότια Κορέα – Αλγερία (22.00)

25 Ιουνίου: Νιγηρία – Αργεντινή (19.00)

30 Ιουνίου: 1G-2H (23.00)