Το newsbeast.gr σας ταξιδεύει στα 12 γήπεδα του Μουντιάλ, τα οποία θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου. Δείτε ποια είναι τα στάδια στα οποία θα αγωνιστεί η Εθνική μας ομάδα.

Η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει στο νέο γήπεδο της Κορίνθιανς το Arena de Sao Paulo στις 12 Ιουνίου και τον τελικό θα φιλοξενήσει το περίφημο Maracana στις 13 Ιουλίου.

Arena de Sao Paulo – Sao Paulo

Από τις τρεις μεγάλες ομάδες του Sao Paulo της Βραζιλίας, μόνο μια δεν είχε το δικό της στάδιο με τις απαραίτητες προδιαγραφές στην πόλη και αυτή ήταν η Κορίνθιας Παουλίστα.

Το όνειρο αυτού του συλλόγου πραγματοποιήθηκε ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου με ένα γήπεδο που βρίσκεται υπό κατασκευή στην ανατολική ζώνη της πόλης, στην περιοχή Itaquera.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα είναι το ενδέκατο μεγαλύτερο γήπεδο στην Βραζιλία, με χωρητικότητα 65.807 θέσεων, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

Μέσω του σταδίου, η βραζιλιάνικη κυβέρνηση φιλοδοξεί να φέρει την ανάπτυξη στις συγκεκριμένες γειτονιές, καθώς συνολικά απασχολούνται ή θα απασχοληθούν 6.000 άτομα έμμεσα ή άμεσα κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Το Arena de Sao Paulo επιλέχθηκε και για την πρεμιέρα του Μουντιάλ, ενώ θα φιλοξενήσει ακόμα πέντε αναμετρήσεις συμπεριλαμβανομένου ενός ημιτελικού.

Οι αγώνες που θα γίνουν στο Arena de Sao Paulo:

12 Ιουνίου: Βραζιλία – Κροατία (23.00)

19 Ιουνίου: Ουρουγουάη – Αγγλία (22.00)

23 Ιουνίου: Ολλανδία – Χιλή (19.00)

26 Ιουνίου: Νότια Κορέα – Βέλγιο (23.00)

01 Ιουλίου: 1F-2E (19.00)

09 Ιουλίου: W59-W60 (23.00)