«Οι πιθανότητες για να φτάσει ο Αργεντίνος στην Μπαρτσελόνα είναι όλο και λιγότερες» αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας της Μαδρίτης «Marca», ενώ σημειώνει πως οι λόγοι γι’ αυτό είναι το Financial Fair Play και η «υπόθεση Νεγκρέιρα».

Η επιστροφή του στη Μπαρτσελόνα συναντά ως κύριο και βασικό εμπόδιο το οικονομικό Fair Play. Ένα πρόβλημα που δεν περιορίζεται μονάχα στον Μέσι, αλλά επηρεάζει και τις υπόλοιπες πιθανές μεταγραφές όπως ο Ινίγο Μαρτίνεθ ή ο Γκιντογκάν.

Επίσης η «υπόθεση Νεγκρέιρα» μπορεί να οδηγήσει σε τιμωρία από την UEFA και αποκλεισμό από το Champions League, κάτι που σίγουρα δεν θα ήθελε ο Μέσι.

Ο Αργεντινός φέρεται να έχει μια ιλιγγιώδη πρόταση από την Σαουδική Αραβία και την Αλ Χιλάλ που θα του απέφερε, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, 400 εκατομμύρια τον χρόνο. Σε οικονομικό επίπεδο, κανείς δεν μπορεί να παλέψει με αυτή την πρόταση.

Απομένει να φανεί εάν εμφανιστεί κάποιος άλλος ισχυρός ευρωπαϊκός σύλλογος που θα του προτείνει ένα δελεαστικό αθλητικό σχέδιο ή επίσης εάν επιλέξει να διαβεί την πάντα ανοιχτή πόρτα του MLS.