Η Γερμανία είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ (21/11 με 18/12). Ξεπέρασε εύκολα με 4-0 τη Βόρεια Μακεδονία στα Σκόπια και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ρουμανίας με 1-0 επί της Αρμενίας, «σφράγισε» την πρωτιά του 10υ ομίλου των προκριματικών.

Η «μάνσαφτ», η οποία έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο αφότου την ανέλαβε ο πρώην προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Χάνζι Φλικ, έκανε τη διαφορά στο δεύτερο μέρος. Ο Κάι Χάβερτς της έδωσε το προβάδισμα στο 50′ κι ακολούθησαν δύο απανωτά γκολ από τον συμπαίκτη του στην Τσέλσι, Τίμο Βέρνερ (70′, 73′). Το σκορ έκλεισε με τη συνεργασία των πολλά υποσχόμενων Καρίμ Αντεγέμι – Τζαμάλ Μουσιάλα, με το δεύτερο να βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ (83′). Στο άλλο ματς του ομίλου: Ισλανδία-Λιχτενστάιν 4-0. Η Γερμανία, πλέον, μετράει 21 βαθμούς. Η Ρουμανία έχει 13, από 12 η Βόρεια Μακεδονία και η Αρμενία και οκτώ η Ισλανδία. Όλες τους ελπίζουν να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση και τη θέση στα play offs. Το Λιχτενστάιν με έναν βαθμό έχει αποκλειστεί.

Κοντά στην πρόκριση βρίσκεται και η Ολλανδία μετά από το θρίαμβο με 6-0 επί του Γιβραλτάρ στο Ρότερνταμ για τον 7ο όμιλο. Οι «οράνιε» με 19 βαθμούς βρίσκονται στην κορυφή και στο +2 από τη Νορβηγία, που νίκησε με 2-0 το Μαυροβούνιο εντός έδρας. Στο 90’+9′ με πέναλτι επιβλήθηκε η Τουρκία της Λετονίας με 2-1 στη Ρίγα και απέχει τέσσερις βαθμούς από την κορυφή. Στους 11 το Μαυροβούνιο που έχει πιθανότητες μόνο για τα μπαράζ, στους πέντε η Λετονία, ενώ το Γιβραλτάρ δεν έχει ανοίξει λογαριασμό ακόμη.

Στον 5ο όμιλο, η Τσεχία και η Ουαλία νίκησαν εκτός έδρας την Λευκορωσία (2-0) και την Εσθονία (1-0). Έχουν από 11 βαθμούς, πέντε λιγότερους από το Βέλγιο που κρατά σφιχτά την πρόκριση στο Μουντιάλ. Οι άλλες δύο αποκλείστηκαν.

Τέλος, στο 8ο γκρουπ, η πρωτιά και η δεύτερη θέση θα παιχτεί ανάμεσα στη Ρωσία και την Κροατία με όλες τις υπόλοιπες να έχουν αποκλειστεί. Οι Ρώσοι νίκησαν με 2-1 τη Σλοβενία στο Μάριμπορ και πήραν προβάδισμα δύο βαθμών (19 έναντι 17) καθώς οι Κροάτες έφεραν 2-2 με τη Σλοβακία στο Όσιγεκ. Το πρόγραμμα του γκρουπ ολοκληρώθηκε με το Κύπρος-Μάλτα 2-2.