Ο Παντελής Χατζηδιάκος έκανε το άλμα από το ολλανδικό πρωτάθλημα στην ιταλική Serie A. Ο Έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός αφού έπαιξε την Πέμπτη (31/8) στα πλέι οφ του Conference League με την Αλκμάαρ και τη βοήθησε να περάσει στους ομίλους, το βράδυ της Παρασκευής (1/9) υπέγραψε στην Κάλιαρι του Κλάουντιο Ρανιέρι.

«Η Κάλιαρι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την αγορά των δικαιωμάτων εγγραφής του παίκτη Παντελεήμονα Χατζηδιάκου, που μεταγράφεται σε μόνιμη βάση από την ΑΖ Αλκμάαρ και υπέγραψε συμβόλαιο που θα τον δεσμεύει με τον σύλλογο των “ροσομπλού” έως τις 30 Ιουνίου 2027», αναφέρει η ανακοίνωση του κλαμπ της Σαρδηνίας που ποντάρει πολλά στον Χατζηδιάκο για να «δέσει» την άμυνά του στην προσπάθεια που θα κάνει να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία.

Η Κάλιαρι, δε, τον παρουσίασε με δημιουργικό τρόπο και… αέρα Ομήρου με μια δόση Χόλιγουντ. Στο tweet της ανακοίνωσης, λοιπόν, χρησιμοποιείται ο πρώτος στίχος από την πρώτη ραψωδία της Ιλίαδας κάνοντας το: «Τη μάνητα, θεά, τραγούδα μας του ξακουστού Αχιλλέα» (σ.σ. μετάφραση Κακρίδη-Καζαντζάκη) στη… μάνητα του Παντελή, ενώ έχει γίνει photoshop και παρουσιάζεται ως πολεμιστής από την ταινία «Τροία», με το Δούρειο Ίππο πίσω του.

Κι έπειτα ήρθε και το… βίντεο με τον «Αχιλλέα» εκείνης της ταινίας, τον Μπραντ Πιτ και πιο συγκεκριμένα την σκηνή που βρίσκεται έξω από τα τείχη της Τροίας και καλεί τον Έκτορα. Τότε εμφανίζεται ο Χατζηδιάκος με μια περικεφαλαία και λέει: «Δεν είμαι ο Έκτωρ, αλλά ο Παντελής Χατζηδιάκος κι είμαι έτοιμος να παλέψω».

Γεννημένος στη Ρόδο στις 18 Ιανουαρίου 1997, από Έλληνα πατέρα και Ολλανδή μητέρα, μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην Ολλανδία, όπου μετακόμισε πολύ μικρός για να παίξει στην ΑΖ Άλκμααρ, της οποίας θα γινόταν μία από τις σημαίες.

Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα τον Δεκέμβριο του 2015 στο Europa League στο Μπιλμπάο, απέναντι στην Αθλέτικ (2-2) και σκόραρε το πρώτο του γκολ στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, στη νίκη με 3-2 επί της Μάαστριχτ για το Κύπελλο Ολλανδίας.

Με τις εμφανίσεις του συνέβαλε στα καλά αποτελέσματα της ομάδας του τα τελευταία χρόνια, με την Αλκμάαρ να τερματίζει ψηλά στην Eredivisie και να πλησιάζει στην κατάκτηση του τίτλου τη σεζόν 2019-20, κερδίζοντας συμμετοχές στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και φτάνοντας ως τα ημιτελικά του Conference League την περασμένη περίοδο.