Ο Νίκολα Γιόκιτς λατρεύει τις ιπποδρομίες κι αυτό είναι το μεγάλο του πάθος σε σημείο πολλές φορές να έχει αμφισβητηθεί και η αφοσίωσή του στο μπάσκετ και πόση σημασία δίνει στο παιχνίδι. Ωστόσο, αυτό που έγινε γνωστό από τα σερβικά ΜΜΕ είναι η μεγάλη οικονομική διαφορά μεταξύ του επαγγέλματός του και της… αγάπης του.

Ο 28χρονος Σέρβος σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς, που αποφάσισε να μην λάβει μέρος στο φετινό Μουντομπάσκετ (25/8-10/9) υπέγραψε πριν από μερικούς μήνες το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του NBA που θα του αποφέρει περισσότερα από 276 εκατομμύρια δολάρια σε βάθος 5ετίας, ήτοι περίπου 55 εκατομμυρια δολάρια κατά μέσο όρο το χρόνο. Τη νέα σεζόν (2023-24) ο «Joker» θα πάρει 47,6 εκατομμύρια δολάρια. Τον τελευταίο χρόνο, βέβαια, από το πάθος του, τις ιπποδρομίες δηλαδή, πήρε 4.700 ευρώ!

Την αποκάλυψη έκανε η σερβική εφημερίδα Kurir, αναφέροντας πως από τον Ιούλιο του 2022, ο Γιόκιτς έχει συμμετάσχει σε διάφορα τουρνουά, κερδίζοντας συνολικά το προαναφερθέν ποσό. Από την άλλη, πάλι, αυτό ελάχιστα μοιάζει να τον απασχολεί.

Μετά το φινάλε των τελικών του NBA κι ενώ κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του με τους Ντένβερ Νάγκετς δεν έψαχνε την ώρα να μπει στο αεροπλάνο και να επιστρέψει στη Σερβία για να βρεθεί σε ιπποδρομίες! Ούτε καν στην παρέλαση των πρωταθλητών δεν ήθελε να παρευρεθεί. Επιπλέον, πρόσφατα κατέκτησε ένα τρόπαιο σε ιπποδρομικούς αγώνες και το πανηγύρισε περισσότερο από τον τίτλο του NBA!