Ο Άρης έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας με την Αραράτ στον πρώτο αγώνα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και θα πρέπει να νικήσει στη ρεβάνς, στην έδρα του, προκειμένου να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις που τον θέλουν να προκρίνεται, με τη Ντιναμό Κιέβου να περιμένει στον επόμενο γύρο.

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και με τους Αρμένιους να τα βρίσκουν πρώτοι αφού δεν άργησαν να σκοράρουν… Στο 9′ ο Σερομπιάν έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Έζα με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, με τους παίκτες των Κίτρινων να διαμαρτύρονται για φάουλ στην αρχή της φάσης.

Διαμαρτυρίες που δεν είχαν αποτέλεσμα, αλλά τουλάχιστον η αντίδραση της ομάδας του Τόλη Τερζή μετά το γκολ που δέχθηκε ήταν καλή: Ευκαιρία στο 14′ με τον Γκρέι και ισοφάριση στο 20′ με κοντινή προσπάθεια του Πάλμα μετά την πάσα του Νταρίντα (1-1).

Η ψυχολογία ήταν, πλέον, υπέρ του Άρη αλλά αυτό τελικά δεν φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, με την Αραράτ να είναι πιο επικίνδυνη. Και ειδικά στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, είναι η αλήθεια, θα μπορούσε να προηγηθεί ξανά.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του Κουέστα στο τετ α τετ με το Γένε για να παραμείνει το σκορ στο 1-1, για να ακολουθήσει αμέσως μετά το δοκάρι για τους γηπεδούχους με τον Καστανέιρα και το άστοχο σουτ του Γένε στην επαναφορά.

Χωρίς φάσεις το β’ μέρος

Η Αραράτ, με λίγα λόγια, ήταν αυτή που ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο επιτιθέμενη και αυτή ήταν που έδειχνε πιο κινητική και στο ξεκίνημα του δεύτερου, χωρίς όμως να καταφέρνει να γίνει απειλητική. Οι Αρμένιοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχαν κάποιες τελικές αλλά χωρίς να γίνονται επικίνδυνοι. Αυτό έγινε στο 54′ αλλά ο Γένε δεν κατάφερε να πλασάρει καλά, με αποτέλεσμα η ευκαιρία να χαθεί για τους γηπεδούχους.

Όπως και να έχει, οι δύο προπονητές άρχισαν τις αλλαγές στη συνέχεια, με τον Τερζή να προσπαθεί να διορθώσει κάποια πράγματα προκειμένου ο Άρης να ανέβει στη συνέχεια του παιχνιδιού και να ψάξει το δεύτερο γκολ, το οποίο θα του έδινε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Αυτό δεν ήρθε ποτέ όμως, αφού οι Θεσσαλονικείς, όπως και η Αραράτ, δεν μπορούσαν να βάλουν ουσία στο παιχνίδι τους και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν.

Αραράτ (Βαρντάν Μινασιάν): Ερμάκοφ, Αλεμάο, Μπουένο, Σέιντ, Ε. Γκριγκοριάν, Ομπιέρο, Καστανέιρα (65′ Αμπαρτσουμιάν), Τέρα (55′ Μουραντιάν), Σερομπιάν (73′ Γμπομαντού), Γένε, Έζα (73′ Αβανεσιάν).

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Ματαρίτα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Εμπακατά, Ζουλ (67′ Τζούρασεκ), Ρουπ (67′ Πάβισιτς), Νταρίντα, Μενέντεθ (46′ Κάρλσον), Πάλμα (85′ Φεράρι), Γκρέι (59′ Μόρον).