Ο Ιωάννης Παπαπέτρου βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσης της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκός και της επιστροφής του στον σύλλογο, έπειτα από μια χρονιά στην Παρτιζάν.

Οι «πράσινοι» συνεχίζουν δυναμικά την μεταγραφική τους ενίσχυση ενόψει της νέας σεζόν, δίνοντας βάση στον ελληνικό κορμό, όπου μετά τις προσθήκες των Κώστα Αντετοκούμπο, Δημήτρη Μωραίτη, Ντίνου Μήτογλου και Κώστα Σλούκα είναι κοντά και στην απόκτηση του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος έπειτα από ενα χρόνο στην Παρτιζάν είναι έτοιμος να ξανά φορέσει την πράσινη φανέλα.

Ο 29χρονος Έλληνας με την φανέλα της Παρτιζάν μέτρησε 7,7 πόντους 2,4 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ κατά μέσο όρο στην Αδριατική Λίγκα, ενώ στην Euroleague μέτρησε 5,4 πόντους και 2,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο φτάνοντας μια… ανάσα από το Final-4 της διοργάνωσης.

Ανακοίνωσε Τζέριαν Γκραντ

Στο μεταξύ, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ, Τζέριαν Γκραντ. Ο 30χρονος άσος είναι γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους από τη θητεία του στον Προμηθέα, ενώ στη διάρκεια της καριέρας του πέρασε και από το NBA, καθώς αγωνίστηκε σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Ορλάντο και Ουάσινγκτον.

Στις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Γκραντ δήλωσε ενθουσιασμένος για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις του «τριφυλλιού». Ο MVP του περυσινού Eurocup δεσμεύθηκε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που ανήκει» και έστειλε μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι «θα ζήσουμε μια συναρπαστική χρονιά».

«Είμαι ενθουσιασμένος που αποτελώ πλέον και εγώ μέλος ενός τόσο ιστορικού οργανισμού που διαθέτει μια τεράστια βάση φιλάθλων. Ανυπομονώ να ξεκινήσω δουλειά με τους νέους μου συμπαίκτες και προπονητές για να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό στο δρόμο των επιτυχιών» είπε.

«Προφανώς και γνωρίζω πολλά πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Γνωρίζω για τις διαχρονικές επιτυχίες που έχει στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και για τους φιλάθλους του, οι οποίοι αγαπούν έντονα την ομάδα και στη στηρίζουν με όλη τους την καρδιά. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει μια μεγάλη βάση φιλάθλων, από τις καλύτερες στην Ευρώπη και γενικότερα στον κόσμο σε όλα τα σπορ. Γνωρίζω για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο ΟΑΚΑ. Όπως προανέφερα είμαι ενθουσιασμένος που θα το ζήσω όλο αυτό», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον νέο τεχνικό του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις της νέας ομάδας του επισήμανε: «Είναι ένας σπουδαίος προπονητής, κάτι που δείχνουν και οι επιτυχίες του όλα αυτά τα χρόνια. Πάνω απ’ όλα, είναι γεννημένος νικητής. Αυτό είναι που τον χαρακτηρίζει. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ μαζί του. Ενημερώνομαι για τις μεταγραφικές μας κινήσεις. Είναι σπουδαίο για μένα που θα συνεργαστώ με συμπαίκτες όπως ο Σλούκας, ο Βιλντόσα, ο Λεσόρ και τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας. Είναι όλοι τους κορυφαίου επιπέδου παίκτες και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Πιστεύω πως θα δημιουργήσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα όλοι μαζί».

Τα δεδομένα για τον Μίροτιτς

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός φέρεται πως συνεχίζει να παλεύει για την απόκτηση του Νίκολα Μίροτιτς, τον οποίο δεν θέλει η Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με την ισπανική αθλητική εφημερίδα «Sport», οι «μπλαουγκράνα» περιμένουν να γίνει επίσημη πρόταση στον Ισπανό φόργουορντ από τον Παναθηναϊκό που θα φτάνει στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια.

Στο εσωτερικό της Μπάρτσα εκτιμούν πως δύσκολα θα μπορέσει να πει «όχι» ο Μίροτιτς σε αυτά χρήματα κι έτσι θα αναγκαστεί να διαπραγματευθεί την λύση του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα και σε πιο ευνοϊκούς όρους για τους Καταλανούς.